Az Utcajogász pécsi csapata

önkénteseket keres

 

 

Az Utcajogász Egyesület ingyenesen igénybevehető jogsegélyszolgálatot tart fenn hajléktalan és lakhatási szegénységben élő emberek számára. 2010 óta Budapesten, 2016 ősze óta pedig már Pécsett is. Emellett az utcajogászok folyamatos jogi támogatást nyújtanak A Város Mindenkié csoport lakhatáshoz való jogért folytatott küzdelméhez. Az utcajogászok egy olyan társadalomért dolgoznak – ami igazságos és befogadó – ahol érvényesülnek az emberi jogok, különösen a szociális jogok és biztosított mindenki társadalmi-politikai részvétele, – amelyben törvényileg és gyakorlatban is mindenki számára biztosított a méltó lakhatáshoz való hozzáférés.

A leendő utcajogász feladatai a következőek:

– hajléktalan és lakhatási szegénységben élő emberek számára jogi segítségnyújtás kb. havonta egyszer, pénteken 16.00 és 17.00 óra között a villamosnál, az itt beérkező egyéni ügyek vitele, valamint  telefonos és e-mailes megkereséseik intézése (kötelező)

– személyes részvétel az Utcajogász kéthetenkénti találkozóin (hétköznap esténként, kötelező)

– A Város Mindenkié Pécs tevékenységének támogatása

– jogi tájékoztató anyagok készítése, véleményezése

– beadványkészítés a hatóságok részére

– az érdekérvényesítő munkában való jogi tanácsadás

Az önkénteseknek nem szükséges a kötelezőnek megjelölteken túl, valamennyi feladatban részt venniük, de az önkéntes munka átlagosan kb. heti 5 órát vesz igénybe.

Jelentkezés menete:

A jelentkezéseket október 1-ig várjuk az utcajogasz@gmail.com email címen önéletrajzzal és motivációs levéllel.

A jelentkezés után egy személyes találkozóra kerül sor 2017október 2. és 10. között, egy közösen kiválasztott időpontban.

Az Utcajogász csapatához történő csatlakozást a személyes találkozó után egy kétnapos kötelező felkészítő képzés előzi meg, amely során a hajléktalansággal kapcsolatos legfontosabb jogi és szociális kérdéseket, problémákat mutatjuk be. A kétnapos képzésen történő részvétel elengedhetetlen feltétele az önkéntes munka megkezdésének.

A képzés időpontja: 2017. október 21-22.

Negyed- és ötödéves joghallgatók jelentkezését is várjuk! A fontosabb jogterületek, melyek ismerete szükséges a munkához:

  • büntető- és polgári jog általános és különös rész,
  • alkotmányjog (különösen alapjogok),
  • közigazgatási- és  polgári eljárásjog.

Ha meg szeretnéd tapasztalni, hogy milyen együtt dolgozni hajléktalan emberekkel, ha szeretnél a szövetségesük lenni az őket érintő problémák megoldásában, ha van kedved részt venni a közös programokon, és kipróbálni, hogy miközben jogi szaktudásoddal segítesz, te is rengeteget tanulsz, az Utcajogász csapatában a helyed, gyere és csatlakozz!

További információt az utcajogász.hu oldalon találtok, e-mailen pedig az utcajogasz@gmail.comcímen elérhető az Utcajogász.

***

Jelentkezési felület

Ez egy állásajánlat volt. A Karrieroldalunk októberi indulásáig még több hasonlóval is találkozhatsz majd. Jelentkezésed már most is el fog jutni az Utcajogász Egyesülethez, kért adataidat emailben továbbítjuk nekik. Ha nem szeretnél lemaradni további állásajánlatainkról sem, akkor kövess minket a Facebookon, és regisztrálj Karrieroldalunkra!


Van még egy kis időd?

Böngéssz legfrissebb cikkeink között

Használati útmutató bírósági vitához

Biztosan elgondolkoztál már azon, hogyan építsd fel az érvelésed. A cikkben a Moot Court Board tagjai adnak trükkökket és tippeket a bírósági vitához.

Ez a beszéd, testbeszéd – Öt tipp a sikeres bírósági fellépéshez

A testbeszéd sokszor fontosabb tényező lehet a bírósági fellépés értékelésekor, mint az ügyvéd által elmondott beszéd, előre megírt szöveg.

Idén is Lawyer for a Day!

Töltsétek ki az első forduló feladatait október 22-ig. A második kör feladványai 24-től lesznek elérhetőek, míg a döntőre november 17-én fog sor kerülni.

Ügyvédjelölti álláshirdetés (DJS Ügyvédi Iroda)

A kiváló elhelyezkedésű, belvárosi ügyvédi iroda versenyképes fizetéssel, és akár azonnali kezdéssel várja új munkatársát.

Ügyvédjelölti álláshirdetés (Réti, Antall és Társai PwC Legal)

Az üzleti környezet változhat, de a fejlődés lehetősége mindig adott. Hiszünk abban, hogy csapatunk ehhez vagy talál utat, vagy épít egyet!

Túlélési tippek kezdő jogászoknak

A kezdő jogászok munkája sem egyszerű, ezért összegyűjtöttünk pár ötletet és tippet, hogy megkönnyítsük az első pár év átvészelését.

Közbeszerzési tanácsadói álláshirdetés (Csendes Consulting)

Közbeszerzési eljárások teljes körű lefolytatására és ellenőrzésére keres munkatársat a Csendes Consulting, belvárosi irodájába.

Karrierest az ELTE ÁJK-n

Gyakorló jogászok meséltek pályájukról.

Ügyvédjelölti álláshirdetés (Vámosi-Nagy Ernst & Young Ügyvédi Iroda)

Az “Év adótanácsadó cégének” választott EY gazdasági jog iránt érdeklődő ügyvédjelölteket keres. Csatlakozz ehhez a sikeres csapathoz!

A jövő jogásza

A jogi szolgáltatások ma ismert rendszere át fog alakulni, a technológia figyelemre méltó fejlődésének eredményeként. Vajon milyen lesz a jövő jogásza?

Tetszett a cikk?

Oszd meg az ismerőseiddel is!