dr. Várszegi Eszter (jogász) pszichológus, mediátor, család- és párterapeuta jelölt

Kedves jogászok! A workshopomon arról fogok beszélni nektek, hogy miért jó, ha már most, az egyetemi évek alatt tudjátok, hogy merre menjetek tovább jogi pályátok útján, és egy kis segítséget próbálok átadni ahhoz, hogy az érdeklődéseteknek, tulajdonságaitoknak legmegfelelőbb jogi hivatást válasszátok majd. Ha felkeltettem az érdeklődésedet, szeretettel várlak!

Nagyon fontos, hogy az ember megfelelő önismerettel rendelkezzen. Hiszen, ha ismerjük a vágyainkat, könnyebben megfogalmazzuk céljainkat, és felismerjük, hogy rendelkezünk-e azokkal a képességekkel, hogy ezt az álmot el is tudjuk érni vagy, ha nem, felfejleszthetjük-e magunkat arra a szintre, ami már elegendő ehhez.
Ugyanis lehet, hogy valakinek a családjában mindenki ügyvéd volt a felmenői között, és egyszerű lenne beülni a jól kiépített praxist jelentő székbe, de, ha ez a valaki nem tud olyan lehengerlő lenni; nem szívesen véd valakit, aki bűncselekményt követett el; viszont rendkívül jó az emberismerete, pártatlan tud lenni egy vitás helyzetben, akkor érdemes fontolóra vennie a bírói pályát.

Magamról:
Jelenleg egyéni vállalkozóként fogadom felnőtt klienseimet egyéni, pár-és családterápia keretében Budapesten és Pakson. Az első diplomámat jogászként szereztem és ebben is kezdtem el dolgozni. Több területen is kipróbáltam magam, így saját tapasztalatokon keresztül is be tudom majd mutatni a választott témát.
A jogi egyetem elvégzése után döntöttem úgy, hogy belevágok a pszichológia tudományának elsajátításába is, mert azt vettem észre, hogy jobban érdekel, hogy mi zajlik az emberek lelkében, mint a tárgyalótermekben. Egy percig sem bántam meg, hogy elvégeztem a jogot, hiszen rengeteg mindenben fejlődtem a jogi tanulmányaim és szakmai tapasztalatom által, még ha nem is abban találtam meg leginkább önmagamat.

dr. Várszegi Eszter (jogász) pszichológus, mediátor, család- és párterapeuta jelölt
Cím: 1118 Budapest, Törökugrató utca 20. 6. emelet, 21-es ajtó (7030 Paks, Kurcsatov utca 13.), www.varszegieszter.hu