Bértárgyalási 1*1. Négy tipp, hogy a legjobb fizetést harcold ki

Hogyan képviseld érdekeidet sikeresen egy tárgyaláson anélkül, hogy átlépnél egy bizonyos határt? Hogyan határozd meg bérigényedet reálisan? Meddig mehetsz el fizetési igényeid érvényesítésénél? Íme néhány tipp a munkáltatókkal való bértárgyaláshoz, hogy ne érjenek meglepetések!


1. tipp: mindig készülj a bértárgyalás lehetőségére!

A juttatási csomagod megtárgyalása lesz az első akadályod munkavállalóként, azonban ez így normális. A legtöbb esetben potenciális munkáltatód számít rá, hogy magasabb összeget fogsz kérni, így e lehetőség elhalasztásával megfoszthatod magad egy lényeges jövedelmi forrástól. Az irodához való csatlakozáskor van a legnagyobb esélyed a fizetésed igényeidhez alakítására, ne halaszd el a lehetőséget!

2. tipp: mérd fel a betöltendő munkakört!

A hasonló munkakörökben kapott bérek segíthetnek a reális elvárások megfogalmazásában, így a leendő munkáltatód is komolyan fog venni a bérigényed meghatározásakor. Ehhez végezz alapos kutatómunkát és sávosan határozd meg egy konkrét összeg helyett, így nagyobb teret adhatsz az igények egyeztetésére.

3. tipp: először mindig kvalitásaid igazold, mielőtt rátérsz a konkrét számokra

Ahhoz, hogy potenciális munkáltatód bérigényed bejelentésekor ne más munkavállalók között keressen alacsonyabb bérrel is alkalmazható személyt, mindenképpen igazold megfelelőséged és képességeid a konkrét összeg meghatározása előtt. Így amikor a munkáltató már látja, hogy mennyire értékes vagy az irodának, könnyebben enged alkupozíciójából.

4. tipp: először mindig kvalitásaid igazold, mielőtt rátérsz a konkrét számokra

Béred későbbi növelésére az esetleges újratárgyalások során lesz lehetőséged. Ahhoz, hogy ez kiszámítható legyen, mindenképpen egyeztesd már az elején főnököddel, hogy milyen időtartam eltelte után vagy teljesítmény elérése esetén lesz erre lehetőséged.

***

Emplawyer of the week

Jalsovszky Ügyvédi Iroda

Nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező, nemzetközileg is elismert, független, üzleti szemléletű, az adójog, gazdasági jog területein kiemelkedő teljesítményű, mégis emberi léptékű iroda.

Ajánlott állás

Sárhegyi és Társai Ügyvédi Iroda

Pozíció: Ügyvédjelölt
Tapasztalat: Min. 1 év
Szakterület: Társasági jog, Bankjog, Energiajog, Építési jog, Ingatlanjog, M&A, Kereskedelmi jog, Polgári jog, Munkajog

Széles körű hazai és nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező független, magyar ügyvédi iroda fiatal csapatába keres lelkes, elsősorban ingatlanfejlesztések és finanszírozási tranzakciók, tőkepiaci jog, szellemi alkotások joga, IT terület, illetve gazdasági jog iránt érdeklődő, megbízható, talpraesett munkatársat ügyvédjelölt munkakörbe.

Eddig jelentkezhetsz:  2018. június 23.

Kinyír a könyvtár?

A vizsgaidőszak szenvedés. Nem kell, hogy a munkahelyed is az legyen.

Ha szívesen olvasnál még több hasznos és érdekes tartalmat, vagy nem szeretnél lemaradni az álommelódról, kövess minket a facebookon is!