Hogyan válasszak magamnak munkahelyet?

Pályakezdőként nem tudod, hogyan kezdj neki az álláskeresésnek? Hogy milyen szempontokat vegyél figyelembe, amikor eldöntöd, melyik munkahelyen szeretnél dolgozni? Sok éven át készültél arra, hogy a tanulmányaidnak megfelelő területed dolgozhass, de mégsem tudod, hogyan dönts? 1. Állíts össze egy preferencia sorrendet és kritériumlistát! Nem csak a munkáltatónak lehetnek elvárásai, neked is tisztában kell lenned azzal, hogy melyek azok a jellemzők, amelyek mindenképpen fontosak számodra a jövőbeli munkahelyeddel kapcsolatban. Közel legyen a lakásodhoz vagy nem probléma az sem, ha minden reggel messzebbre kell utaznod? A kötött munkaidőt preferálod vagy szívesen túlórázol? Ehhez hasonló kérdéseket gondold át, és a szóba jövő lehetőségeket ezek alapján rangsorold.

2. Tisztázd az elvégzendő feladatokat és a béredet! Pontosan legyél tisztában azzal, hogy milyen munkakört fogsz betölteni munkavállalóként. Ne a munkaszerződés aláírása után szembesülj azzal, hogy két ember helyett dolgozol. Kritikus pontja az álláskeresésnek a bértárgyalás, amellyel kapcsolatban egy korábbi cikkünkben olvashatsz pár hasznos taktikát.

3. Fontos a munkahelyi környezet Mielőtt bármibe belevágsz, térképezd fel, pontosan hol is fogsz dolgozni, kik lesznek a kollégáid, mennyire tudod elképzelni azt, hogy arra a helyre jársz be minden reggel. Idegesít a nagyvárosi zaj, zsúfolt az iroda, nincsenek csapatépítő programok? Minden, számodra fontos szempontot gondolj át, hiszen nem csak pár napra kötelezed el magad!

***

Emplawyer of the week

Jalsovszky Ügyvédi Iroda

Nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező, nemzetközileg is elismert, független, üzleti szemléletű, az adójog, gazdasági jog területein kiemelkedő, mégis emberi léptékű iroda.

Ajánlott állás

Lohn Ügyvédi Iroda

Pozíció: Ügyvédjelölt
Tapasztalat: Pályakezdő
Szakterület: Ingatlanjog, Kereskedelmi jog, Polgári jog, Polgári peres eljárások, Társasági Jog

A Lohn Ügyvédi Iroda a World Link for Law nemzetközi hálózat tagja, amely 49 országban 72 partnerirodával rendelkezik és ahol több mint 1000 kolléga nyújt magas szintű, teljes körű jogi szolgáltatásokat. A Legal 500 által a jogvitás ügyek, peres képviselet és ingatlanjog kategóriákban a vezető magyarországi ügyvédi irodák között jegyzett, budapesti belvárosi irodánkba, professzionális és dinamikus csapatunkba keresünk ügyvédjelölteket.

Eddig jelentkezhetsz:  2018. július 18.

Kinyír a könyvtár?

A vizsgaidőszak szenvedés. Nem kell, hogy a munkahelyed is az legyen.

Ha szívesen olvasnál még több hasznos és érdekes tartalmat, vagy nem szeretnél lemaradni az álommelódról, kövess minket a facebookon is!