Hogyan válasszak magamnak munkahelyet?

Pályakezdőként nem tudod, hogyan kezdj neki az álláskeresésnek? Hogy milyen szempontokat vegyél figyelembe, amikor eldöntöd, melyik munkahelyen szeretnél dolgozni? Sok éven át készültél arra, hogy a tanulmányaidnak megfelelő területed dolgozhass, de mégsem tudod, hogyan dönts? 1. Állíts össze egy preferencia sorrendet és kritériumlistát! Nem csak a munkáltatónak lehetnek elvárásai, neked is tisztában kell lenned azzal, hogy melyek azok a jellemzők, amelyek mindenképpen fontosak számodra a jövőbeli munkahelyeddel kapcsolatban. Közel legyen a lakásodhoz vagy nem probléma az sem, ha minden reggel messzebbre kell utaznod? A kötött munkaidőt preferálod vagy szívesen túlórázol? Ehhez hasonló kérdéseket gondold át, és a szóba jövő lehetőségeket ezek alapján rangsorold.

2. Tisztázd az elvégzendő feladatokat és a béredet! Pontosan legyél tisztában azzal, hogy milyen munkakört fogsz betölteni munkavállalóként. Ne a munkaszerződés aláírása után szembesülj azzal, hogy két ember helyett dolgozol. Kritikus pontja az álláskeresésnek a bértárgyalás, amellyel kapcsolatban egy korábbi cikkünkben olvashatsz pár hasznos taktikát.

3. Fontos a munkahelyi környezet Mielőtt bármibe belevágsz, térképezd fel, pontosan hol is fogsz dolgozni, kik lesznek a kollégáid, mennyire tudod elképzelni azt, hogy arra a helyre jársz be minden reggel. Idegesít a nagyvárosi zaj, zsúfolt az iroda, nincsenek csapatépítő programok? Minden, számodra fontos szempontot gondolj át, hiszen nem csak pár napra kötelezed el magad!

***

Emplawyer of the week

Baker McKenzie

A Baker Mckenzie-t talán nem is kell különösebben bemutatni: számos jogterületen élvonalbeli szolgáltatást nyújtó egyik legnagyobb nemzetközi ügyvédi irodai hálózat a világon, amely folyamatos megújulásra törekszik. Tekintsd meg munkáltatói profiljukat, ahol ügyvédek mesélnek arról, hogy milyen a Bakernél. Sőt kérdéseidet is felteheted, melyre választ is kaphatsz.

Ajánlott állás

Légy egy piacvezető, adójogra specializálódott butik budai iroda oszlopos tagja! Senior csapattagként önállóan vihetsz komplex és izgalmas projekteket, és válhatsz egy kedves, családias közösség részévé.

Kinyír a könyvtár?

Ha szívesen olvasnál még több hasznos és érdekes tartalmat, vagy nem szeretnél lemaradni az álommelódról, kövess minket a Facebookon is!