Networking: nem kell félni, nem fog fájni.

Minden kezdet nehéz, mondhatná akár Paulo Coelho is. Az egyetemista életforma vége és a munkásélet kezdete nem csak azt jelenti, hogy most már nem érdemes hétköznap hajnalig veretni, hanem, szakmai életutunkat nagyban elősegítendő érdemes felépíteni egy jó szakmai hálózatot, ami sajna nem magától keletkezik. A networking események a keményen dolgozó jogászok életét képezik, és ezt is el kell kezdeni valahol. Ehhez kívánunk most hasznos tippeket adni.

Csupa jófej ember netwörköl az Arsboni Karrier Fesztiválon

Legyen célod a megjelenéseddel

Nézd meg kik lesznek ott az eseményen! LinkedIn-en utána tudsz nézni a profiljuknak, korábbi tanulmányaiknak, így könnyebben tudod indítani a beszélgetést.

Öltözz az alkalomhoz illően

Ne gondold túl! Viselj olyan öltözetet, amiben jól érzed magad, de nem teljesen tré! Valahol a business casual közelében.

Tégy jó első benyomást

Bemutatkozáskor szembe nézés, egy finom mosoly és egy határozott kézfogás nagyon hatásos belépő.

Először hallgass, aztán beszélj

Ha te beszélsz először, beszélgetőpartnered fejben azzal lesz elfoglalva, hogy mit fog ő mondani, ha majd sorra kerül, hogyan reagáljon arra, amit mondtál. Ha hagyod, hogy kötötsségek nélkül ő kezdjen beszélni, akkor sokkal kevésbé lesz feszült, és arra is jobban figyel majd amit te mondasz.

Mutass érdeklődést

És mindig legyen egy tartalék-kérdésed! Lehetőleg olyan, ami nem válaszolható meg egy szimpla igen-nemmel. A hogyan és miért kezdetű kérdések a legalkalmasabbak arra, hogy partnered hosszabban kezdjen el beszélni.

Utókövetés

Néhány nappal később írj egy e-mailt azoknak, akikkel úgy érzed megéri folytatni a beszélgetést, illetve LinkedIn-en is érdemes lehet felvenni az illetőt.

+1 Érezd jól magad

Az egész nem olyan szörnyű, mint ahogyan hangzik. Nagyon könnyen iszonyat érdekes szakmai beszélgetések alakulhatnak ki, amiből rengeteget lehet tanulni. Mindezt egy-két pohárka mellett. Lehetne rosszabb is.

***

Emplawyer of the week

Jalsovszky Ügyvédi Iroda

Nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező, nemzetközileg is elismert, független, üzleti szemléletű, az adójog, gazdasági jog területein kiemelkedő, mégis emberi léptékű iroda.

Ajánlott állás

Lohn Ügyvédi Iroda

Pozíció: Ügyvédjelölt
Tapasztalat: Pályakezdő
Szakterület: Ingatlanjog, Kereskedelmi jog, Polgári jog, Polgári peres eljárások, Társasági Jog

A Lohn Ügyvédi Iroda a World Link for Law nemzetközi hálózat tagja, amely 49 országban 72 partnerirodával rendelkezik és ahol több mint 1000 kolléga nyújt magas szintű, teljes körű jogi szolgáltatásokat. A Legal 500 által a jogvitás ügyek, peres képviselet és ingatlanjog kategóriákban a vezető magyarországi ügyvédi irodák között jegyzett, budapesti belvárosi irodánkba, professzionális és dinamikus csapatunkba keresünk ügyvédjelölteket.

Eddig jelentkezhetsz:  2018. július 18.

Ha szívesen olvasnál még több hasznos és érdekes tartalmat, vagy nem szeretnél lemaradni az álommelódról, kövess minket a facebookon is!