Szabadalmi háborúk. Szabadalmi trollok. GDPR. Online szerencsejátékok. Kiberbiztonság. Mesterséges intelligencia. Csak néhány a 21. század legmenőbb jogi kérdései közül, melyekről mind szó lesz a festői szépségű ausztriai helyszínen.

Kurrensebb jogi témákat keresve se nagyon találnánk mostanában. A szellemi tulajdon (IP) és az infokommunikációs (ICT) jog a legmenőbb jogterületek közé tartozik. A jövő jogvitái -természetesen nem lebecsülve a mezőgazdaságnak a társadalomra gyakorolt pozitív hatásait – nem feltétlen a leszállított szarvasmarhában lappangó betegségek vélt vagy valós volta miatt robbannak ki, sokkal inkább mondjuk egy szerzői jogi licensz körül adódó félreértésekből. Ahogy életünk is egyre inkább a digitális térben zajlik, úgy alakul át folyamatosan a jog is, hogy reagálni tudjon ezekre a kihívásokra.

Jó, jó, de már eleget tanultál az elméletről? A hét alatt szerződésszerkesztési workshopon a katedra padjaival ellentétben valós és piacképes tudást is szerezhetsz.

Érzed már? Mindezen felül szívesen eltöltenél egy hetet hasonló érdeklődésű diákokkal egész Európából? Nappal szakmai diszkusszió, este veretés? Mindezt az andalító kora szeptemberi indián nyárban a mesés Reichenau an der Rax melletti helyszínen, ahol például Ferenc József is gyakran lazított? Hát jelentkezz!

Ez még mindig nem elég? Európa legmenőbb oktatói és gyakorló jogászai tartják az előadásokat és a workshopokat. Sőt! Ott lesz még Jan Passer, aki nem kisebb személyiség, mint az Európai Bíróság bírája.

Én esküszöm tuti mennék. De sajnos nem tehetem. Szóval menjetek helyettem is.

A teljes program elérhető itt.

STOP!!! ITT ÁLLJ MEG AZ OLVASÁSBAN, HA NEM ÉRDEKELNEK KIHAGYHATATLAN ÁLLÁSAJÁNLATAINK

Emplawyer of the week

Baker McKenzie

A Baker Mckenzie-t talán nem is kell különösebben bemutatni: számos jogterületen élvonalbeli szolgáltatást nyújtó egyik legnagyobb nemzetközi ügyvédi irodai hálózat a világon, amely folyamatos megújulásra törekszik. Tekintsd meg munkáltatói profiljukat, ahol ügyvédek mesélnek arról, hogy milyen a Bakernél. Sőt kérdéseidet is felteheted, melyre választ is kaphatsz.

Ajánlott állás

Légy egy piacvezető, adójogra specializálódott butik budai iroda oszlopos tagja! Senior csapattagként önállóan vihetsz komplex és izgalmas projekteket, és válhatsz egy kedves, családias közösség részévé.

Dolgozz jogászként egy európai nagyvárosban!

 

Ha szívesen olvasnál még több hasznos és érdekes tartalmat, vagy nem szeretnél lemaradni az álommelódról, kövess minket a Facebookon is!