Ügyvédjelölt / Ügyvéd

Mi, a Csővári Legal-nél, ügyvédek és adószakértők vagyunk. Egyszerre látjuk át az ügyletek jogi, adózási és számviteli vonatkozásait.
Minél komplexebb egy feladat ezt a három szempontot tekintve, annál inkább a magunkénak, a szakterületünkhöz tartozónak érezzük.

Akár adójogi iránt érdeklődő pályakezdő vagy, akár tapasztalt adójogász, add be a jelentkezésed hozzánk, és reméljük, minél előbb ügyvédjelölt/ügyvéd kollégánkként köszönthetünk Téged!

Szakterületek

Adójog Fúziók és felvásárlások Szerződési jog Társasági jog

Munkavégzés helye

1092 Budapest, Ráday utca 51.

Elvárások és előnyök

Alapvető elvárások

 • Nyelvtudás: Magyar Angol
 • Gyakorlati idő: Pályakezdő, vagy akár több év tapasztalattal rendelkező

További elvárások

csapatjátékos hozzáállás elhivatottság gyakorlat-orientáltság motiváltság önálló munkavégzés precizitás szakmai igényesség

További fontos tudnivalók

 • Munkavégzés helye: 1092 Budapest, Ráday utca 51.
 • Munkaidő: Teljes munkaidő
 • Álláshirdetés feladásának időpontja: 2022/10/26

Amit még érdemes tudnod

Hogyan jellemezhetnénk a Csővári Legal-t?

[„Speciálisan specializálódunk”] [Adójogi és üzleti jogi one-stop shop]

 • A Csővári Legalt alapítója, Csővári István, Magyarország egyik vezető adójogásza hívta életre 2021-ben közel két évtizedes – big4 cégnél, nemzetközi ügyvédi irodában és adójogra specializálódott hazai boutique irodában szerzett - tapasztalatára alapozva.
 • Nagyon kevés ügyvédi iroda specializálódik olyan szinten adójogra, mint a Csővári Legal, ami már önmagában megkülönbözteti az irodát más ügyvédi irodáktól. A Csővári Legal azonban az adójogot is speciálisan űzi: a klasszikus – kizárólag adózásra korlátozódó – adójogi tanácsadás mellett az iroda alapvetően olyan jogi projektekre specializálódott, amelyek esetén az adójogi, számviteli szempontok mellett elengedhetetlen nem adójogi jogterületek (elsősorban társasági jog, polgári jogi, szerzői jog) alapos ismerete is az adójogász kollégák által. Az e jogterületekben való ismeret-, valamint tapasztalatszerzés nem csak lehetőség, hanem szükségszerűség is irodánknál. Ugyanis, nem csupán megtervezünk adózási indíttatású projekteket, hanem jogilag is megvalósítjuk őket, és jellemzően az adójogászaink végzik el ezeket a nem adójogi feladatokat is.
 • Más oldalról, a Csővári Legalnél minden kollégánál minden főbb adónemre (társasági adó, számviteli, nemzetközi adózás, áfa, helyi adók, szja és járulékok, illeték) kiterjed a tanácsadás és ennél fogva a tanulás és tapasztalatszerzés is. Minimális a kollégák között az egyes adóterületekre vonatkozó specializálódás. Legyen szó akár egy cégcsoport restrukturálásáról, akár egy üzletág-átruházási tranzakcióról, az ügylet összes adózási vonatkozását át kell látnia az azzal foglalkozó team-nek, és kollégának is egyszerre. Másrészt viszont, többet foglalkozunk egy big4 céghez képest tanácsadással, és jogi megvalósítással, illetve kevesebbet – gyakorlatilag minimálisan – adóadminisztrációval, bevallások kitöltésével.
 • Boutique iroda vagyunk. Egy big4 cégnél vagy nemzetközi irodánál megszokott sztenderdek és színvonal szerint dolgozunk, de hozzájuk képest többet vagyunk a „mastermind” szerepben. Azaz nemzetközi ügyletek esetén is nagyobb arányt képviselnek az olyan projektek, ahol mi tervezzük meg és irányítjuk az egész projektet, mi vonunk be külső tanácsadókat akár Magyarországon, akár külföldön, és ehhez képest kisebb arányt képviselnek az olyan ügyek, ahol pusztán egy külföldön megtervezett globális jogi projekt lokális végrehajtóiként „kapunk feladatokat”.

Magadra ismersz?

 • Alapvető elvárás a jövőbeni munkatársunkkal szemben az adójoggal szembeni elsődleges elhivatottság, egyéb, általánosabb jogterületekre irányuló érdeklődés mellett. Nem baj, ha még keveset tudsz az adójogról. A lényeg, hogy akarja fejlődni, gondolkodni.
 • Lehetsz pályakezdő, de akkor is szívesen látunk, ha már akár több év tapasztalattal rendelkezel. Utóbbi esetben azonban fontos, hogy a korábbi gyakorlatod adójogra is kiterjedjen, lehetőség szerint társasági adóra, számvitelre és/vagy áfa-jogra.
 • Nálunk az angol is munkanyelv, így annak magas szintű ismeretétől nem tudunk eltekinteni.
 • Alapvetően fontosabbnak tartjuk a magas szintű analitikus gondolkodást a tételes jogismerethez képest.

Mit tudunk Neked nyújtani?

 • A munkád jelentős részét az adójog teszi ki, de a maradék részben társasági joggal, polgári joggal, szellemi alkotások jogával, M&A-vel és ingatlanjoggal is fogsz foglalkozni.
 • Ügyfélkör: elsősorban hazai és külföldi tulajdonban lévő technológiai vállalkozások, startupok, tőkealapok, családi tulajdonban lévő hazai középvállalkozások, multinacionális vállalatcsoportok, vagyonos magánszemélyek.
 • Tovább mélyítheted angol szaknyelvi tudásod.
 • Nem csak az ügyek és a jogi munka színvonala, hanem a fizetésed is a nagy irodák szintjéhez igazodik.
 • Viszont egy kisebb gépezetben leszel nagy fogaskerék, nem pedig egy nagy gépezetben kicsi fogaskerék. Így holisztikus rálátásod lesz az ügyekre.

 

Amennyiben hirdetésünk felkeltette az érdeklődéseset, jelentkezni magyar nyelvű, fényképes önéletrajz megküldésével az Arsboni Karrier felületén keresztül tudsz.

Képek az irodáról

Csak regisztrált felhasználóként jelentkezhet az állásra.