fbpx

Sárhegyi és Társai Ügyvédi Iroda

Adatlap megtekintése

Jogász

Hétfőn űrjog, kedden vitarendezés: pillants bele te is a Sárhegyi és Társai Ügyvédi Iroda jogászainak izgalmas mindennapjaiba!

Munkavégzés helye

1022 Budapest, Árvácska u. 6.

Elvárások és előnyök

Alapvető elvárások

További elvárások

További fontos tudnivalók

  • Munkavégzés helye: 1022 Budapest, Árvácska u. 6.
  • Szervező: Sárhegyi és Társai Ügyvédi Iroda
  • Időpont: November 9., csütörtök 9.30-12.00
  • Álláshirdetés feladásának időpontja: 2017/10/19

Amit még érdemes tudnod

Mert a Sárhegyi és Társai Ügyvédi Iroda munkatársai színes egyéniségek. Egyikük űrjoghoz is értő szakember, másikuk anyanyelvi szinten beszél kínaiul. Az irodának még saját focicsapata is van, a csapattagok heti rendszerességgel együtt edzenek.
Egy igazán nem mindennapi ügyvédi iroda mindennapjaiba nyerhetsz tehát bepillantást. Megismerkedhetsz az iroda felépítésével, a feladatok kiosztásának módszerével és az iroda profiljába vágó számos szakterülettel: a gazdasági és polgári jog mellett szakembereiktől az ICC vagy az ICSID előtt zajló ügyekről is hallhatsz érdekességeket.

Gyere el, és éld át személyesen, milyen egy motiváló csapat tagjaként dolgozni. Az iroda kiváló ügyvédeitől pedig kérdéseidre is választ kaphatsz. Tervezett program:

9:00-9:30: Érkezés

9:30-10:00: Köszöntő és az Iroda, illetve az előadások bemutatása (dr. Rábely Balázs helyettes irodavezető)

10:00-10:30: dr. Szabó Kornél helyettes irodavezető előadása – nemzetközi tranzakciók

10:30-11:00: dr. Zsemberi Roland ügyvéd előadás – projektfinanszírozás

11:00-11:15: SZÜNET

11:15-11:45: dr. Lovas András ügyvéd előadása - ICSID, ICC

11:45-12:00: dr. Sárhegyi István ügyvédjelölt előadása - űrjog

12:00-12:30: Lezárás, Q&A – dr. Rábely Balázs helyettes irodavezető

Csütörtökön találkozunk!

Iroda rövid bemutatása

A Sárhegyi és Társai Buda egyik legszebb részén, a Rózsadomb szívében, elegáns munkahelyi környezetben működő, közel 25 éves szakmai múltra visszatekintő, kiemelkedő szaktudással és tapasztalattal rendelkező ügyvédi iroda, amelyet a folyamatos innováció és bővülés jellemzi mind tevékenységi körét, mind munkatársait tekintve.

 

Előadók

dr. Rábely Balázs ügyvéd, irodavezető-helyettes
Dr. Rábely Balázs 2012-ben szerzett jogi diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, Cum Laude minősítéssel. 2011-ben nyolc hónapon át tartó nyelvi és szakmai tanfolyamokon vett részt Londonban és Cambridgeben.
Korábban egy nemzetközi ügyvédi irodánál végezte tevékenységét, ahol elsősorban beruházásokkal, vállalati tranzakciókhoz kapcsolódó átvilágítással és társasági joggal foglalkozott.

dr. Szabó Kornél ügyvéd, irodavezető-helyettes
Dr. Szabó Kornél a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát, illetve tanulmányai során a londoni King's College joghallgatója is volt. Több, mint tizenöt éves szakmai tapasztalattal rendelkezik az állami támogatások, pénzügyi jog és tranzakciók terén, melyet a legnevesebb nemzetközi irodákban szerzett Budapesten és Brüsszelben.
Az elmúlt évek során a magyar és Európai Uniós állami támogatási és kohéziós jog valamennyi részterületére kiterjedően nyújtott tanácsadást és képviseletet számos állami és magántulajdonban lévő vállalat számára. Praxisának fókusza elsősorban a pénzügyi eszközökre, kockázati tőkealapokra, illetve pénzügyi, energia és telekommunikációs szektorokra irányul.

dr. Zsemberi Roland ügyvéd
Dr. Zsemberi Roland 2013-ban szerezte – cum laude minősítésű – jogi diplomáját az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán, egyetemi tanulmányai során a jogászi tevékenység gyakorlati vonatkozásait is lehetősége nyílt megismerni különböző szakmai gyakorlatok keretében.
Jogászi oklevelének megszerzését követően egy vegyes profilú budapesti ügyvédi irodában helyezkedett el ügyvédjelöltként, ahol széles körű polgári peres tapasztalatra tett szert, ezen túlmenően pedig elsősorban ingatlan- és biztosítási joggal, illetve követeléskezeléssel foglalkozott.

dr. Sárhegyi István ügyvédjelölt
Dr. Sárhegyi István 2017-ben szerezte summa cum laude minősítésű jogi diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán. Egyetemi évei során a Polgári Jogi Tudományos Diákkör vezetője, a Joghallgatók Önképző Szervezetének tagja és tisztségviselője, illetve a XXXIII. OTDK résztvevője volt, ahol A közösségi finanszírozás magánjogi aspektusai c. dolgozatával II. helyezést ért el.
Az egyetem befejezése után az International Space University Space Studies Programjának résztvevője volt Corkban, Írországban, illetve jelenleg is a Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodás és menedzsment szakos hallgatója. A közigazgatásban és a bankszférában szerzett szakmai tapasztalatot, a későbbiekben pedig a Sárhegyi és Társai Ügyvédi Iroda gyakornoka volt, jelenleg az Iroda ügyvédjelöltje.

dr. Lovas András
Dr. Lovas András 2006-ben szerzett jogi diplomát a PTE Állam- és Jogtudományi Karán, cum laude minősítéssel. Tanulmányai során a Phililps Universität Marburg és Humboldt Universität Berlin joghallgatója is volt. 2011-ben LL.M. fokozatot szerzett az Andrássy Universität Budapest német nyelvű képzése keretében. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán Phd. abszolutóriummal rendelkezik.
Korábban egy osztrák nemzetközi ügyvédi irodánál végezett ügyvédjelölti tevékenységet. Ügyvédi pályájának megkezdése előtt széles körű tapasztalatokat szerzett a német, a magyar és az európai parlamentek munkatársaként, valamint hazai minisztériumok kormánytisztviselőjeként.
Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karának valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Továbbképzési Intézetének megbízott energiajogi oktatója.

Képek az irodáról