fbpx

Ügyvédjelölt / Ügyvéd

Szakvizsgázott junior ügyvéd vagy szakvizsga előtt álló tapasztalt ügyvédjelölt kollegát keres a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda vállalati jog területre. Olyan munkaerőt keresünk, aki releváns tapasztalattal rendelkezik összeolvadások, felvásárlások, és egyéb tranzakciók tekintetében.

Szakterületek

Fúziók és felvásárlások Társasági jog Vállalati jog és compliance

Munkavégzés helye

1133 Budapest, Váci út 76.

Elvárások és előnyök

Alapvető elvárások

 • Nyelvtudás: Magyar Angol

További elvárások

csapatjátékos hozzáállás elhivatottság felelősségtudat gyakorlat-orientáltság megbízhatóság motiváltság önálló munkavégzés önállóság precizitás szakmai igényesség

További fontos tudnivalók

 • Munkavégzés helye: 1133 Budapest, Váci út 76.
 • Munkaidő: Teljes munkaidő
 • Szerződés: Határozatlan
 • Álláshirdetés feladásának időpontja: 2020/01/27

Amit mi tudunk kínálni

komplex szakmai fejlesztési program kellemes/ barátságos munkahelyi környezet dinamikus/ fiatalos munkahelyi környezet versenyképes jövedelem belvárosi iroda neves ügyfelek nemzetközi szakmai háttér szakmai fejlődés lehetősége hosszú távú karrierlehetőség cafeteria modern/felszerelt iroda rendszeres külföldi képzések csapatépítők

Amit még érdemes tudnod

A Schönherr magyarországi irodája 2008-ban jött létre. A Schönherr egy bécsi központú regionális irodahálózat, melynek kiépítése a vasfüggöny lehullását követően kezdődött meg. A teljes közép-kelet- és dél-kelet-európai hálózat 2009-re épült ki.

Az iroda nagy múltra tekint vissza a külföldi befektetők képviseletében, különösen a vállalatfelvásárlások, zöldmezős beruházások, vállalati összefonódások és a versenyjog egyéb területein, banki és biztosítási ügyekben valamint az ingatlan forgalmazással, kivitelezéssel és fejlesztéssel kapcsolatban, beleértve a nagy léptékű infrastrukturális és energia projekteket is.

Az elmúlt 10 évben számos jelentős vállalatfelvásárlási, fúziókontroll vagy finanszírozási tranzakcióban nyújtottunk tanácsot az ügyfeleinknek. Különösen a technológiai innovációban igyekszünk élen járni, melytől azt várjuk, hogy a  know-how és a helyismeret terén meglévő versenyelőnyünket még hatékonyabban tudjuk az ügyfeleink szolgálatába állítani. Ügyfeleink számára a legfőbb előnyt abban nyújtjuk, hogy a nemzetközi tranzakciós tapasztalatokat képesek vagyunk vegyíteni a helyi sajátosságok ismeretével, hiszen a régiós lefedettségünknek köszönhetően valamennyi környező ország gazdasági és kulturális viszonyaival, valamint jogrendszerével és gyakorlati tapasztalatával rendelkezünk.  Jelenleg az indulást követő növekedési fázisban vagyunk, és terveink szerint az optimális létszámot 3-5 éven belül érjük majd el.

Véleményünk szerint ma a jogi szolgáltatói piacra több trend is hat. Egyrészt az ügyfelek részéről igény mutatkozik arra, hogy az ügyvéd ne csupán jogász-technikus legyen, hanem egyfajta üzleti tanácsadó, aki ismeri és érti a tranzakció menetét és miértjét, és annak megvalósítását a jogi tudásának mozgósításával segíti. Másrészt a technológiai innovációra is soha nem látott erőteljes igény mutatkozik. Harmadrészt az ügyvédi díjazás struktúrájában is jelentős változások vannak folyamatban. Mi mindhárom trendet igyekszünk követni.

 

Elvárások:

 • releváns vállalati jogi tapasztalat
 • jártasság az összeolvadásokkal, felvásárlásokkal és tranzakciókkal kapcsolatos munkavégzésben
 • szakvizsga, vagy szakvizsga előtt álló jelölt esetén jelentős tapasztalat

 

Amit kínálunk:

 • külföldi jogi továbbképzések
 • legal drafting tréning anyanyelvi trénerrel
 • külföldi és hazai konferenciákon való részvétel
 • publikálási lehetőség szakmai folyóiratokban, hírlevelekben

 

Közösség és csapatépítés:

Évente egy kétnapos csapatépítést tartunk, de előfordulnak egyestés események is (legutóbb szabadulószobában voltunk). Emellett jellemzőek a spontán közös ebédek, illetve sörözéssel egybekötött közös vacsorák.

 

Társadalmi felelősségvállalás:

A kupakgyűjtés rendszeres az irodában, 2018-ban egy óvodában segítettünk a festésben (falak, játszótéri játékok, kerítés). A leselejtezett, de még jó állapotú IT eszközeinket iskoláknak adományozzuk.

Várjuk a jelentkezésedet!

Képek az irodáról