Ügyvédjelölt

Nem egy ügyvédi iroda vagyunk, hanem egy új generációs jogi szolgáltatási cégcsoport, ahol a legkülönbözőbb jogi munkáktól a kormányzati kapcsolatokon keresztül egészen a legújabb technológiákig sok mindennel foglalkozunk. Ami összeköti ezeket a cégeket és munkáinkat, az a nemzetköziség, professzionalizmus és az innováció.

Nem vagyunk szakbarbárok, nem látunk minden problémában csak jogi problémát. Pont azzal vagyunk új generációs iroda, hogy nem bújunk a modoros ügyvédi stílus vagy jogi szaknyelv mögé, hanem a jogi problémákat is üzleti, politikai vagy éppen vállalatvezetési kontexusban látjuk. Éppen ezért nem is jogágakban, hanem iparágakban gondolkodunk.

„Jófejek vagyunk, és szeretjük az életet… Ja, és csak annyira vesszük komolyan magunkat, amennyire egészséges.”

Szakterületek

Gazdasági jog Ingatlanjog Kereskedelmi jog Munkajog Nemzetközi jog Polgári jog Polgári peres eljárások Szellemi tulajdon (IP) Szerzői jog Versenyjog

Munkavégzés helye

1036 Budapest, Perc utca 6.

Elvárások és előnyök

Alapvető elvárások

  • Nyelvtudás: Magyar Angol
  • Gyakorlati idő jogászként / Gyakornok esetén egyetemen eltöltött évek: pályakezdő vagy max 3 éves tapasztalat

További elvárások

Előnyök

komplex szakmai fejlesztési program mentoring kellemes/ barátságos munkahelyi környezet dinamikus/ fiatalos munkahelyi környezet napi gyümölcsfogyasztás (esetenként/részben) otthonról végezhető munka céges telefon laptop modern/felszerelt iroda tréningek/ továbbképzések rendszeres külföldi képzések

További fontos tudnivalók

  • Munkavégzés helye: 1036 Budapest, Perc utca 6.
  • Mikortól lehet kezdeni: 2019/04/05
  • Munkaidő: Teljes munkaidő
  • Szerződés: Határozatlan
  • Álláshirdetés feladásának időpontja: 2019/04/05

Amit mi tudunk kínálni

komplex szakmai fejlesztési program mentoring kellemes/ barátságos munkahelyi környezet dinamikus/ fiatalos munkahelyi környezet napi gyümölcsfogyasztás (esetenként/részben) otthonról végezhető munka céges telefon laptop modern/felszerelt iroda tréningek/ továbbképzések rendszeres külföldi képzések

Amit még érdemes tudnod

Rólunk

Azért hoztuk létre az Orbán és Perlaki Ügyvédi Irodát (OPL), hogy egy független, nemzetközi csapatot alakítsunk, amivel képesek lehetünk Magyarországon a jogi piac átalakulásával járó folyamat élére állni.

Szerintünk az OPL egy szellemi műhely, ahol intelligens emberek dolgoznak, akiknek jogi diplomájuk is van. Megoldásokat adunk el, amik túlmutatnak a tradicionális jogi/ügyvédi szolgáltatásokon. Nem a jogdogmatikát, hanem az iparág struktúráját próbáljuk minél alaposabban megérteni.

Mi egy igazi nemzetközi iroda vagyunk. Több mint húsz magyar, lengyel, szlovák, horvát, román, brit és amerikai ügyvédünknek köszönhetően egyszerre vagyunk képesek regionális és multinacionális problémákon dolgozni, egyetlenegy helyről. Ez a rugalmasságunk tesz minket különlegessé Közép-Kelet Európában. Tehetséges és sokszínű csapatunk átlagéletkora csupán kicsivel van 30 év felett, ráadásul minden munkatársunk nemzetközi tapasztalattal rendelkezik.

Tanácsadó cégünkkel, az EXPLICO-val segítünk ügyfeleinknek a kormányok közötti problémák megoldásában is. Szakértelmünk a közép-kelet-európai régió országainak kulturális, politikai és szabályozási környezetének alapos vizsgálatának köszönhető.

Mi a jogi irodák és osztályok működési modelljének innovációjában akarunk elsősorban részt venni: vannak gyakornokok, akiket már jelölti munkákon dolgoznak nálunk, és úgy is fizetjük őket, és vannak jelöltek, akik ügyvédi munkákat látnak el, és úgy is fizetjük őket. Emellett a díjazási struktúránk és szolgáltatásunk felépítése is teljesen más, mint a tradicionális irodáknak.

Sokféle képzést és önfejlesztő tevékenységet támogatunk az LLM-től kezdve a rövidebb kurzusokon át a cikkírással vagy a jogi blogolással bezárólag. Nemrég csatlakozott hozzánk egy igazán szenior amerikai ügyvéd és egyetemi háttere is van. Ő fogja össze a tréningeket és kócsingokat az irodánkban, és maga is aktívan tréningel jogászokat a legal writingtól az érveléstechnikán keresztül egészen arra, hogy hogyan kell viselkedni egy üzleti tárgyaláson.

Munkatársaink átlagosan már 4-5 éve vannak nálunk, ami egy 7 éves irodától nem rossz. Minden évben legalább egyszer van egy három napos csapatépítő rendezvényünk, amikor nemcsak eszünk-iszunk-mulatunk, hanem csapatépítést is csinálunk, de azt mind mi találjuk ki és szervezzük meg. Ezekre a feladatokra van egy Head of Fun pozíciónk, amit most az egyik kiváló jelöltünk tölti be. Ez azonban nem egy "corporate bullshit" légkör, ahol erőltetten próbáljuk átverni a "családias közösség" életérzést, aztán rúgunk ki valakit az első pillanatban, amikor nem jók az ún. "mutatók". Ezt nem szeretjük, és sosem leszünk ilyenek.

Rólad

A fenti leírás alapján talán látszik, hogy kicsit máshogy közelítjük meg a dolgokat, mint a magyar ügyvédi irodák többsége. Nem csak szűken vett jogi tevékenységet végzünk, ezért ne lepődj meg, ha egy kreatívabb és összetettebb feladatot kapsz, mint egy cégmódosítás.

Igaz, hogy nem vagyunk öltönyben, és a munka során poénkodunk egymással, de azért nyilván keményen dolgozunk és magas színvonalú szolgáltatást nyújtunk ügyfeleinknek.

A magas szintű angol nyelvtudás elengedhetetlen, hiszen nemcsak a munkánk nagy részét végezzük angolul, de a konyhában egymással is angolul beszélgetünk.

Képek az irodáról

Csak regisztrált felhasználóként jelentkezhet az állásra.