fbpx

A technológiai forradalom és a digitalizáció a jog világára is hatással van. A jogászok munkája átalakul, új kihívásokra kell választ találnunk. Ha Téged is – akárcsak minket –  érdekel a jog és innováció világa, akkor most itt a lehetőség, hogy egy igazán innovatív versenyen méresd meg magad. Jelentkezni akár már elsőévtől lehet!

 

< a verseny célja >

A verseny célja, hogy az innovatív jogászi gondolkozást már a joghallgatók is elsajátíthassák, hiszen napjainkban a kreativitás, valamint az üzleti szemlélet legalább annyira fontos egy jogásznak, mint a jó retorikai képességek vagy a konfliktuskezelés. A gyakorlatiasság és a multidiszciplináris megközelítés szintén fontos lesz a verseny során, hiszen olyan problémákat kell majd megoldaniuk az indulóknak, amikre sokszor még jogi szabályozás sincs.

< a verseny menete >

forduló = ("1")

Február 15-től március 8-ig lehet kitölteni az online feleletválasztós tesztet.

forduló = ("2")

Március 9. és március 29. között egy jogesetet kell otthon feldolgozni.

forduló = ("3")

Először egy jogi problémát kell önállóan feldolgozni, majd a téma szakértőivel következik egy szakmai beszélgetés április 12-én a Baker McKenzie budapesti irodájában.

< nyeremények >

value = ("pénzjutalom")

A verseny első helyezettje 150 ezer, a második 100 ezer, a harmadik helyezett pedig 50 ezer forint pénzjutalomban részesül.

value = ("karrier lehetőség")

A Baker McKenzie lehetőséget biztosít a legjobbaknak az irodánál gyakornokként való elhelyezkedésre.

< a tavalyi verseny >

Milyen feladatokra lehet számítani a fordulókon? Milyen jogi problémák mentén folyt a tavalyi verseny? Milyen élmény volt az utolsó, szakmai fordulón való részvétel? A 2018-as versenyről egy döntős versenyző beszámolójában olvashattok.

< a rendezőről >

 

A Baker McKenzie a világ egyik legnagyobb ügyvédi irodája, közel 50 országban vannak jelen. Elkötelezettek az innováció és a technológiai fejlődés mellett, amit mi sem jelképez jobban, mint hogy Európa top 15 innovatív ügyvédi irodája közé tartoznak.

Támogatják az új generáció képzését is, az észak-írországi Ulster egyetemén például egy jogi innovációs laboratóriumot hoztak létre, hogy ezzel is segítsék a joghallgatókat a változó munkakörökben szükséges képességek elsajátításában.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/7Amdtg3BAp4" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>