BaKERDEZNÉL?

BaKERDEZNEL?

Új rovatot indít az Arsboni – Kérdezd a Bakert!

Az Arsbonival mindig is célunk volt, hogy az álláskeresés folyamatát minél komfortosabbá tegyük, felhasználóink minél jobban megismerhessék leendő munkáltatóikat. Ezért is indítottuk el új rovatunkat, ahol a munkaadóktól közvetlenül kérdezhetnek olvasóink. Különösen büszkék vagyunk rá, hogy rögtön egy nagy, nemzetközi iroda vállalta, hogy válaszol a munkakeresők kérdéseire. 

Hogyan ünnepelnek a jelöltek egy sikeres tranzakció után? Jár-e szabadság a szakvizsga felkészülés idejére? Ne tartsd magadban a kérdéseidet, most mindet felteheted! A kérdések teljes mértékben anonimak.


A beérkező kérdésekre a Baker munkatársai fognak válaszolni, amiket mi folyamatosan fogunk oldalunkra feltölteni.

A legfrissebb válaszok a Bakertől

A kérdés, ami mindenkit érdekel: mi a helyzet a fizetéssel?

Kedves Kérdezők!

Nagyon sok kérdés irányult a fizetések konkrét összegére, ezért erre egy összefoglaló választ szeretnénk adni.

Ilyen jellegű információt legkorábban az interjúk során adhatunk ki.

Véleményünk szerint az általunk kínált jelölti fizetés és juttatási csomag versenyképes: több olyan jelöltünk van, aki vidékről költözött fel Budapestre, és már a kezdő jelölti fizetésből sem jelentett gondot a mindennapos kiadások mellett egy önálló albérlet és egy pályakezdő fiatal értelmiségi munkavállalóhoz méltó életszínvonal fenntartása.

Üdvözlettel,

Baker McKenzie

"Mesélnétek részletesebben arról, hogy egy nemzetközi ügyvédi iroda milyen mértékben idegen nyelvű környezet? Teljesen angolul vagy más idegen nyelven folyik-e a munka, vagy csak részben? Milyen szintű nyelvtudással javasoljátok a jelentkezést hozzátok? Egy teljesen pályakezdő jelöttől mennyiben várjátok el az angol vagy más jogi szaknyelv ismertét? Körülbelül hol lőnétek be azt a szintet, ahonnan már megéri számotokra valakit ezen a téren is betanítani és fejleszteni? Milyen idegen nyelvtudást igénylő feladatokra és kihívásokra számíthat nálatok egy pályakezdő frissdiplomás?"

Kedves Kérdező!

Csoportonként változó, hogy a munkavégzés mekkora hányada folyik idegen nyelven. Átlagosan 50%-ot tudunk mondani.

Az idegen nyelven történő munkavégzés az esetek 90%-ban az angol használatát jelenti.

Örömmel tapasztaljuk, hogy néhány egyetemen már elérhető jogi angol képzés, mindemellett egy pályakezdőtől nem várjuk el a jogi szaknyelv ismeretét.

A lényeg, hogy stabil nyelvtani tudásod és megfelelő általános szókincsed legyen. A munkád során a szaknyelv - főként fordítással - nagyon könnyen elsajátítható.

Üdvözlettel,
Judit

Kedves Baker Munkatárs! Gyakornoki pozícióra szinte folyamatosan van nálatok lehetőség? Van minimum/maximum gyakornoki idő nálatok? Előre is Köszönöm a választ:)

Kedves Kérdező!

Igen, folyamatosan várjuk a gyakornokokat. A minimális idő három hét, a maximális gyakornokként hat. Ha jól sikerül a gyakorlat, és van rá lehetőség, nálunk tudsz maradni paralegalként. Ennek időbeli megkötése nincs.

Üdvözlettel,
Baker McKenzie

Milyen gyakran vállaltok pro bono ügyeket, és hogy néz ki ennek a folyamata? Megkeresésre dolgoztok, vagy ti kerestek meg pro bono ügyfeleket?

Kedves Kérdező!

A Baker McKenzie globálisan nagy hangsúlyt fektet arra, hogy lehetőségeihez mérten fontos ügyek mellé álljon.
A budapesti irodában is rendszeresen dolgozunk pro bono ügyfeleknek.
Munkánk elismeréseként 2016-ban mi lettünk az " Az Év Pro Bono Ügyvédi Irodája".

Néhány pro bono ügyfelet mi kerestünk meg, de arra is volt már példa, hogy az ügyfél keresett meg minket.

Üdvözlettel,
Baker McKenzie

Aktuális álláshirdetések a Bakernél

Gyakornok

Tuningold fel szakmai életrajzod a világ élvonalába tartozó irodában töltött gyakornoki pozícióval! Sajátítsd el már egyetem alatt a legmagasabb szintű professzionalizmust!

Pár életkép az iroda csapatának mindennapjairól