BaKERDEZNÉL?

BaKERDEZNEL?

Új rovatot indít az Arsboni – Kérdezd a Bakert!

Az Arsbonival mindig is célunk volt, hogy az álláskeresés folyamatát minél komfortosabbá tegyük, felhasználóink minél jobban megismerhessék leendő munkáltatóikat. Ezért is indítottuk el új rovatunkat, ahol a munkaadóktól közvetlenül kérdezhetnek olvasóink. Különösen büszkék vagyunk rá, hogy rögtön egy nagy, nemzetközi iroda vállalta, hogy válaszol a munkakeresők kérdéseire. 

Hogyan ünnepelnek a jelöltek egy sikeres tranzakció után? Jár-e szabadság a szakvizsga felkészülés idejére? Ne tartsd magadban a kérdéseidet, most mindet felteheted! A kérdések teljes mértékben anonimak.


A beérkező kérdésekre a Baker munkatársai fognak válaszolni, amiket mi folyamatosan fogunk oldalunkra feltölteni.

A legfrissebb válaszok a Bakertől

A kérdés, ami mindenkit érdekel: mi a helyzet a fizetéssel?

Kedves Kérdezők!

Nagyon sok kérdés irányult a fizetések konkrét összegére, ezért erre egy összefoglaló választ szeretnénk adni.

Ilyen jellegű információt legkorábban az interjúk során adhatunk ki.

Véleményünk szerint az általunk kínált jelölti fizetés és juttatási csomag versenyképes: több olyan jelöltünk van, aki vidékről költözött fel Budapestre, és már a kezdő jelölti fizetésből sem jelentett gondot a mindennapos kiadások mellett egy önálló albérlet és egy pályakezdő fiatal értelmiségi munkavállalóhoz méltó életszínvonal fenntartása.

Üdvözlettel,

Baker McKenzie

Kedves Baker Munkatárs! Gyakornoki pozícióra szinte folyamatosan van nálatok lehetőség? Van minimum/maximum gyakornoki idő nálatok? Előre is Köszönöm a választ:)

Igen, folyamatosan várjuk a gyakornokokat. A minimális idő három hét, a maximális gyakornokként hat. Ha jól sikerül a gyakorlat, és van rá lehetőség, nálunk tudsz maradni paralegalként. Ennek időbeli megkötése nincs.

Milyen gyakran vállaltok pro bono ügyeket, és hogy néz ki ennek a folyamata? Megkeresésre dolgoztok, vagy ti kerestek meg pro bono ügyfeleket?

Kedves Kérdező!

A Baker McKenzie globálisan nagy hangsúlyt fektet arra, hogy lehetőségeihez mérten fontos ügyek mellé álljon.
A budapesti irodában is rendszeresen dolgozunk pro bono ügyfeleknek.
Munkánk elismeréseként 2016-ban mi lettünk az " Az Év Pro Bono Ügyvédi Irodája".

Néhány pro bono ügyfelet mi kerestünk meg, de arra is volt már példa, hogy az ügyfél keresett meg minket.

Üdvözlettel,
Baker McKenzie

Egy negyedéves joghallgató kb. mekkora fizetésre számíthat gyakornokként? Valamint mennyi esélye van bekerülni a Baker-be egy átlag, kb 4-es körüli tanulmányi átlaggal bíró jelentkezőnek, ha nem rendelkezik speciális (pl. kínai nyelvtudás stb.) képességekkel, viszont korábban már dolgozott gyakornokként más irodában, meg egyéb helyeken is?

A Bakerben nem kiemelt szempont a tanulmányi átlag. Nyilván vannak extrémitások, amit figyelembe veszünk, de nekünk sokkal fontosabb az, hogy a felvételi tesztünkön hogyan szerepelsz. 
Még itt sem igaz, hogy csak a jó megoldás jelent zöld utat. Ha  a megoldás rossz, de látjuk a logikát a gondolkodásodban, akkor mindenképp kapsz egy esélyt.
Fontos továbbá, hogy érdeklődő és nyitott legyél. Nem várjuk el, hogy "szuperképességeid" legyenek, de egy kínaiul tudó gyakornoki pozícióra jelentkező ember esetében azért nem árt ha beszél kínaiul :).
A rövid válaszom az, hogy a lenti paraméterekkel abszolút esélyes vagy. 

Ami a fizetést illeti, arról csak személyesen adunk tájékoztatást.

Aktuális álláshirdetések a Bakernél

Ügyvédjelölt - vitarendezési csoport

Ha világhírű nemzetközi, illetve nagy hazai ügyfelek bíróság előtti képviseletét szeretnéd ellátni, csatlakozz a Váci utca melletti Baker peres csapatához!

Ügyvédjelölt - versenyjogi csoport

Ha a legnagyobb kartellektől és összefonódásoktól sem ijedsz meg, ráadásul a Fruccola, Vígvarjú, Disznótoros háromszöget sem veted meg, a Bakerben a helyed!

Gyakornok

Olyan joghallgató vagy, aki beszél kínaiul, és szívesen szerezne tapasztalatot egy pörgős nemzetközi ügyvédi irodában? Várunk téged a Baker McKenzie csapatába!

Pár életkép az iroda csapatának mindennapjairól