BaKERDEZNÉL?

BaKERDEZNEL?

Új rovatot indít az Arsboni – Kérdezd a Bakert!

Az Arsbonival mindig is célunk volt, hogy az álláskeresés folyamatát minél komfortosabbá tegyük, felhasználóink minél jobban megismerhessék leendő munkáltatóikat. Ezért is indítottuk el új rovatunkat, ahol a munkaadóktól közvetlenül kérdezhetnek olvasóink. Különösen büszkék vagyunk rá, hogy rögtön egy nagy, nemzetközi iroda vállalta, hogy válaszol a munkakeresők kérdéseire. 

Hogyan ünnepelnek a jelöltek egy sikeres tranzakció után? Jár-e szabadság a szakvizsga felkészülés idejére? Ne tartsd magadban a kérdéseidet, most mindet felteheted! A kérdések teljes mértékben anonimak.


A beérkező kérdésekre a Baker munkatársai fognak válaszolni, amiket mi folyamatosan fogunk oldalunkra feltölteni.

A legfrissebb válaszok a Bakertől

A kérdés, ami mindenkit érdekel: mi a helyzet a fizetéssel?

Kedves Kérdezők!

Nagyon sok kérdés irányult a fizetések konkrét összegére, ezért erre egy összefoglaló választ szeretnénk adni.

Ilyen jellegű információt legkorábban az interjúk során adhatunk ki.

Véleményünk szerint az általunk kínált jelölti fizetés és juttatási csomag versenyképes: több olyan jelöltünk van, aki vidékről költözött fel Budapestre, és már a kezdő jelölti fizetésből sem jelentett gondot a mindennapos kiadások mellett egy önálló albérlet és egy pályakezdő fiatal értelmiségi munkavállalóhoz méltó életszínvonal fenntartása.

Üdvözlettel,

Baker McKenzie

Az aktuális ügyvédjelöltek közül szakvizsga után vajon hányan kezdenek ügyvédként nálatok? Például 10 ügyvédjelöltből vajon mennyi lesz ügyvéd? (Nyilván azon túl, hogy a személyes kvalitásokat mindenkinél külön kell tekinteni stb.)

Kedves Kérdező!

A szakvizsga után nem mindenki szeretne ügyvédként dolgozni, többen például jogtanácsosként folytatják karrierjüket, így sokszor nem rajtunk múlik az, hogy valaki ügyvédként nálunk marad-e.

A nálunk dolgozó partnerek és ügyvédek jelentős hányada jelöltként kezdte a Bakerben, így amennyiben az egyéni kvalitások és az aktuális helyzet lehetővé teszik, mindenképp van erre mód.

Üdvözlettel,
Baker McKenzie

Kedves Baker Munkatárs! Gyakornoki pozícióra szinte folyamatosan van nálatok lehetőség? Van minimum/maximum gyakornoki idő nálatok? Előre is Köszönöm a választ:)

Kedves Kérdező!

Igen, folyamatosan várjuk a gyakornokokat. A minimális idő három hét, a maximális gyakornokként hat. Ha jól sikerül a gyakorlat, és van rá lehetőség, nálunk tudsz maradni paralegalként. Ennek időbeli megkötése nincs.

Üdvözlettel,
Baker McKenzie

Milyen gyakran vállaltok pro bono ügyeket, és hogy néz ki ennek a folyamata? Megkeresésre dolgoztok, vagy ti kerestek meg pro bono ügyfeleket?

Kedves Kérdező!

A Baker McKenzie globálisan nagy hangsúlyt fektet arra, hogy lehetőségeihez mérten fontos ügyek mellé álljon.
A budapesti irodában is rendszeresen dolgozunk pro bono ügyfeleknek.
Munkánk elismeréseként 2016-ban mi lettünk az " Az Év Pro Bono Ügyvédi Irodája".

Néhány pro bono ügyfelet mi kerestünk meg, de arra is volt már példa, hogy az ügyfél keresett meg minket.

Üdvözlettel,
Baker McKenzie

Aktuális álláshirdetések a Bakernél

Gyakornok

Tuningold fel szakmai életrajzod a világ élvonalába tartozó irodában töltött gyakornoki pozícióval! Sajátítsd el már egyetem alatt a legmagasabb szintű professzionalizmust!

Pár életkép az iroda csapatának mindennapjairól