Cikkíró Pályázat 2018

Van egy érdekes témád? Ötvöznéd a tudományos munkát az olvasmányos stílussal? Szívesen kilépnél az egyetem falai közül, és a nagyvilág elé tárnád a gondolataidat? Ez most nem egy évfolyamdolgozat, hanem az Arsboni ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Cikkíró Pályázata! Olyan érdekes, jogi témájú szakmai cikkeket várunk, amely olvasmányos is egyben, így az interneten is megállja a helyét.

Küldd be a cikkedet június 30. vasárnap éjfélig, és szállj harcba a több százezer forintos nyereményekért!

Nyeremények

1. hely

Legyél Te a legjobb, és vidd haza az ötödik Cikkíró Pályázat fődíját, 150.000 Ft-ot!

2. hely

A második helyezett sem szomorkodhat, 100.000 forinttal jutalmazzuk!

3. hely

A verseny bronzérmesének jutalma pedig 75.000 forint!

Bitcoin & Blockchain - Különdíj

Írj egy érdekes cikket a kriptovalutákról vagy a DLT-rendszerekről, és vidd haza a 100.000 Ft-os különdíjat!

Future of the Law - Különdíj

Legyél igazán innovatív, és vidd haza az OPL különdíját, plusz a vele járó 100.000 Ft jutalmat!

Közbeszerzés - Különdíj

A kategória olyan, mint egy jó közbeszerzés, vagyis nyílt. Nyerd meg Te, és vidd haza a vele járó 50.000 forintot!

Legjobb Stílus Különdíj

A stílus maga a dolgozat! Az LKT innovatív, témákon átívelő különdíjat ajánl föl a legmegnyerőbb munka szerzőjének, amihez a dicsőség mellé 100.000 Ft is jár!

Hogyan nyerd meg a Cikkíró Pályázatot?

Cikket írj, ne tanulmányt

Ez nem az akadémiai székfoglalód. A cél a jogi érvelés és az újságírás ötvözése. Izgalmasan, olvasmányosan mutasd be a témádat, és akkor baj már nem lehet.

Válassz jó témát

Olyan témát válassz, ami téged is igazán érdekel.  Dolgozd fel izgalmasan, és mutasd meg az olvasóknak, miért érdemes vele foglalkoznia. 

Adj ütős címet

Az olvasó elsőként a címet fogja meglátni a munkádból, ezért nagyon fontos, hogy szánj időt az átgondolására. Legyen frappáns, tömör és eredeti.

Kezdj erősen

Az első bekezdés a kulcspont. Ha az olvasót sikerül meggyőznöd, akkor szinte biztosan az írásod végére fog jutni. Ne óvatoskodj, törd rá az ajtót az olvasóra!

Tagold a szövegedet

Fontos, hogy átlátható legyen az írásod, ezért a bekezdéseket mindig válaszd el egymástól. Ha az olvasó tudja, éppen hol tart a szövegben, sikeres lesz a cikked.

Legyél kreatív

Ez nem az egyetem, itt nem a megszokott, unalmas sablonokat kell használnod. A humor és a szellemesség egyaránt elfér a műfajban, engedd el magad!

Képek a korábbi díjátadókról:

Korábbi Pályázataink győztes írásai:

Pixel vagy papír?

Amikor Stephen King hatalmas megdöbbenést keltve kizárólag elektronikus formában jelentette meg Riding on the bullet című regényét a 2000-res évek elején, még senki sem hitte, hogy ez a döntés fogja megadni a kezdő lökést egy új eladási forma, az elektronikus könyvek...

bővebben

A közösségi finanszírozás kötelmi jogi háttere

A közösségi finanszírozás (crowdfunding) a gazdaság megszervezésének egy olyan új módszerét jelenti, amely lehetővé teszi, hogy a fogyasztók és a vállalkozók közvetlen kapcsolatba kerüljenek már a termék létrejötte előtt. A crowdfunding oldal által nyújtott...

bővebben

Szívesen kipróbálnád magad? Jelentkezz applikációnk segítségével!

Főtámogatóink:

Partnereink: