¬Ņ Clerkshipezn√©l ?

🚢¬Ņ¬†Clerkshipezn√©l ?🚢

Belevágnál a Clerkshipbe? РKérdezd a Bakert!

A Baker McKenzie id√©n is meghirdeti tizenk√©thetes √∂szt√∂nd√≠jprogramj√°t, melynek nyertesei Budapesten √©s m√°s eur√≥pai nagyv√°rosok irod√°iban dolgozhatnak nemzetk√∂zi k√∂rnyezetben. Az Arsbonival fontosnak tartjuk, hogy ne csak az √°ll√°shirdet√©sek, hanem az √∂szt√∂nd√≠jprogramok is min√©l transzparensebbek legyenek, √≠gy platformot biztos√≠tunk arra, hogy az √©rdeklŇĎdŇĎk valamennyi k√©rd√©se eljuthasson a szervezŇĎh√∂z. √Ėr√ľl√ľnk neki, hogy a Baker is partner√ľnk ebben a misszi√≥ban, √©s v√°laszol az √©rdeklŇĎdŇĎk minden k√©rd√©s√©re.¬†

Választhatok-e célországot? Hány ember kaphatja meg az ösztöndíjat? Milyen szempontok alapján történik a kiválasztás? Ne tartsd magadban a kérdéseidet, most mindet felteheted! A kérdések teljes mértékben anonimak.


A be√©rkezŇĎ k√©rd√©sekre a Baker munkat√°rsai fognak v√°laszolni, amiket mi folyamatosan fogunk oldalunkra felt√∂lteni.

Hány ember kaphatja meg az ösztöndíjat Magyarországról? Milyen szempontok alapján történik a kiválasztás? Mennyi a fizetés? Csoportokba vannak beosztva a gyakornokok? Ha igen, el lehet dönteni, hogy ki melyik csoportba szeretne menni?

Kedves K√©rdezŇĎ!

A budapesti iroda id√©n √∂t√∂dik alkalommal vesz r√©szt a glob√°lis programban. Az eddigi √©vekben mindig egy embert jel√∂lt az iroda, de elviekben nem kiz√°rt t√∂bb hallgat√≥ jel√∂l√©se sem. A legfontosabb szempont, hogy az √°ltalunk nevezett hallgat√≥ nagyon j√≥l besz√©ljen angolul, nyitott legyen m√°s kult√ļr√°k befogad√°s√°ra √©s a nemzetk√∂zi √ľgyv√©di irod√°k vil√°g√°ra. ElŇĎnyt √©lveznek azok a hallgat√≥k, akik az angol mellett egy m√°sik idegen nyelvet is magas szinten besz√©lnek, elfogadhat√≥ tanulm√°nyi eredm√©nyeik vannak, esetleg a k√∂telezŇĎ tanulm√°nyaikon t√ļl egy√©b szakmai tev√©kenys√©get is fel tudnak mutatni, p√©ld√°ul r√©szt vettek versenyeken, TDK-ztak, cikket √≠rtak stb.

A fizet√©s egy erŇĎs gyakornoki fizet√©s.

Az √∂szt√∂nd√≠jat megnyerŇĎ hallgat√≥ egy √©letre sz√≥l√≥ kultur√°lis √©lm√©ny mellett egy szakmai programban is r√©szt vesz. A budapesti √©s a k√ľlf√∂ldi irod√°ban ugyanabban a csoportban fog dolgozni, mindk√©t irod√°ban egy mentor k√≠s√©ri szakmai fejlŇĎd√©s√©t. Term√©szetesen a hallgat√≥ eld√∂ntheti, hogy szakmai √©rdeklŇĎd√©s√©nek megfelelŇĎen melyik csoportban szeret dolgozni.

Ha a k√©rd√©s arra vonatkozott, hogy azok a hallgat√≥k, akik nem az International clerkship keret√©n bel√ľl dolgoznak n√°lunk gyakornokk√©nt, megv√°laszthatj√°k-e a csoportot, amiben dolgozni szeretn√©nek, a v√°lasz erre is igen.

Üdvözlettel,
Baker McKenzie

Hány ember kaphatja meg az ösztöndíjat?

Kedves K√©rdezŇĎ!

Az elm√ļlt n√©gy √©vben a budapesti iroda egy hallgat√≥t nomin√°lt, aki a glob√°lis bizotts√°g d√∂nt√©se alapj√°n minden √©vben egyike lett annak a t√≠z szerencs√©s p√°ly√°z√≥nak, akik glob√°lisan (46 orsz√°g, 78 iroda!) elnyert√©k a lehetŇĎs√©get. Elvben nem kiz√°rt, hogy t√∂bb hallgat√≥t jel√∂l√ľnk.

Üdvözlettel,
Baker McKenzie

MitŇĎl f√ľgg a c√©lorsz√°g kiv√°laszt√°sa? Van a nyertesnek is belesz√≥l√°sa, vagy az irod√°k egym√°s k√∂z√∂tt d√∂ntik el a CV alapj√°n?

Kedves K√©rdezŇĎ!

A c√©lirod√°t legink√°bb az √°ltalad magabiztosan haszn√°lt nyelv vagy nyelvek hat√°rozz√°k meg.¬†A fentiek figyelembe v√©tele mellett,¬† term√©szetesen a p√°ly√°z√≥ preferenci√°j√°t is figyelembe vessz√ľk.

A program eddigi nyertesei kiv√©tel n√©lk√ľl abba a k√ľlf√∂ldi irod√°ba ker√ľltek, ahov√° menni szerettek volna.

Üdvözlettel,
Baker McKenzie

Mit takar az "erŇĎs gyakornoki fizet√©s"?

Kedves K√©rdezŇĎ!

Itthoni viszonylatban a fizet√©s az √°tlagos kezdŇĎ √ľgyv√©djel√∂lti b√©rez√©snek felel meg. A kiutaz√°skor a Baker √°llja a repjegyek mellett a sz√°ll√°st is, √≠gy a k√ľlf√∂ld√∂n t√∂lt√∂tt hat h√©t alatt gyakorlatilag minden egy√©b k√∂lts√©gedet finansz√≠rozni tudod. Az elŇĎzŇĎ √©vekben a magyar clerk-√∂k Budapestn√©l sokkal dr√°g√°bb nagyv√°rosokban teljes√≠tett√©k a programot, √©s sosem akadt olyan probl√©ma, hogy a fizet√©s ne lenne elegendŇĎ.

Üdvözlettel,
Baker McKenzie

Kedves Baker McKenzie! K√©rd√©seim a k√∂vetkezŇĎek: 1. A Budapesten t√∂l√∂t√∂tt idŇĎ alatt az iroda √°llja a sz√°ll√°s k√∂lts√©g√©t a vid√©ki egyetemrŇĎl √©rkezŇĎknek? 2. A kiv√°l√°szt√°si szempontokn√°l mennyire van hangs√ļlyban az egyetemi √°tlag?

Kedves K√©rdezŇĎ!

A budapesti sz√°ll√°s k√∂lts√©geit nem fedezz√ľk, de fizet√©st kapsz, amibŇĎl tudod fedezni a felmer√ľlŇĎ k√∂lts√©geket.
A tanulm√°nyi √°tlag nem d√∂ntŇĎ szempont a kiv√°laszt√°s sor√°n.

Üdvözlettel,
Baker McKenzie

Mi az a Clerkship? Tudj meg róla többet itt!

“A londoni managing partner is hozz√°nk hasonl√≥ h√ļs-v√©r ember”

K√©pessy Kinga tavaly nyerte el a Baker √∂szt√∂nd√≠j√°t. Olvasd el interj√ļnkat, amibŇĎl azt is megtudhatod, hogyan ker√ľl sz√≥ba a Brexit egy c√©ges eb√©den.

Pályázd meg a Clerkshipet, Európa nagyvárosai Rád várnak!

Már most elkezdenél dolgozni? Aktuális álláshirdetések a Bakernél

Gyakornok

Tuningold fel szakmai √©letrajzod a vil√°g √©lvonal√°ba tartoz√≥ irod√°ban t√∂lt√∂tt gyakornoki poz√≠ci√≥val! Saj√°t√≠tsd el m√°r egyetem alatt a legmagasabb szintŇĪ professzionalizmust!