fbpx
Jelenlegi állapot
Nem jelentkeztél
Ár
Zárt
Kezdj hozzá
Ez a tanfolyam jelenleg zárva van

Jalsovszky Academy

 

Tananyag

Hogyan használd

L

Előadásanyagok elérése

A képzési alkalmakhoz kapcsolódó előadásanyagokat, prezentációkat minden alkalmat követően, már másnap elérhetővé tesszünk számotokra itt, a képzési felületen. Szintén itt, az egyes alkalmakhoz rendelten találod majd az ajánlott olvasmányokat.

Az anyagok és tesztek akkor jelennek meg, ha be vagy jelentkezve Arsboni Karrier profilodba. Használd azt a profilodat, amellyel az Academyre is jelentkeztél!

L

Tesztek kitöltése

Gondold át az előadáson elhangzottakat, nézd vissza a prezentációkat és indulhat a teszt! A tesztek az előadásanyagokkal együtt, minden képzési alkalmat követő szerdán kerülnek majd feltöltésre. Egy teszt tíz kérdésből áll, melyet egy alkalommal, az adott képzési hét végéig, tehát vasárnap éjfélig tölthetsz ki.

Ne feledd a határidőt, mert az ezt követően leadott tesztekért már nem fog pont járni!

L

Csoportos projektmunka

A félév során egy csoportos projektmunka keretében modellezhettek valós jogeseteket és jogi megoldásokat. Az első képzési alkalommal megalakulnak a csoportok, innentől már rajtatok áll, hogyan osztjátok be és szervezitek meg magatok között a munkát. 

A csoportok beosztását megtaláljátok a “Képzéshez kapcsolódó dokumentumok” között.

L

További információk és kérdések

Minden lényeges információt megtalálsz a Képzési Szabályzatban, illetve a képzéshez tartozó Felnőttképzési Szerződésben, mely dokumentumokat szintén megtalálod A “Képzéshez kapcsolódó dokumentumok” között.

Továbbra is maradt még benned kérdés? Keress minket a lent megadott elérhetőségek valamelyikén!

Kurzus felépítése

2023 ősz - I. félév

M&A és kereskedelmi jog
 

I. modul

A kurzus során ismertetjük egy M&A tranzakció folyamatát. Betekintést adunk, hogy egy tranzakciós ügyvéd milyen feladatokat és kihívásokat tapasztal a term sheet letárgyalásától a zárás napjáig. Mesélünk a tárgyalási folyamat egyes állomásairól, a jogi átvilágítás szerepéről, az egyes tranzakciók típusairól (stratégiai felvásárlások vs. tőkebefektetések) és a legfontosabb szerződéses klauzulákról is. 

Peres eljárások
 

II. modul

A kurzus felépítése visszatükrözi peres praxisunk sokszínűségét és gyakorlatorientált megközelítését. Szó lesz a meggyőző beadványírásról, amely bemutatja a fogalmazás apró trükkjeit a tipográfiától a táblázatok helyes használatáig. Betekintést adunk az adóeljárások és adóperek rejtett világába, ami még a közigazgatási perek között is egy nagyon speciális terület. Végezetül a polgári perek világába utazunk, ahol a jogviták hatékony menedzselését és az ügyvédi munka szerepét mutatjuk be és végigvesszük a polgári perek legfontosabb gyakorlati aspektusait is.

2024 tavasz - II. félév

Bank és finanszírozási jog
 

III. modul

A modul három résztémából – banki, finanszírozási és tőkepiaci ismeretekből – áll. A banki rész kapcsán belekóstolunk napjaink egyik leggyorsabban fejlődő és különösen izgalmas jogterületébe, a pénzügyi szabályozási kérdésekbe, amelyek jelenleg a legnagyobb kihívást jelentik a piaci szereplőknek. A finanszírozási részben bemutatjuk a legfontosabb finanszírozási típusokat és trendeket, illetve azt, hogy hogyan épül fel egy komplex, LMA (Loan Market Association) alapú hitelszerződés. A tőkepiaci rész során szóba kerülnek a tipikus tőkepiaci ügylettípusok, lesz szó befektetési alapokról és kötvényprogramokról is.

Adójog
 

IV. modul

A kurzus keretében a legfőbb adónemek alapjaival indulunk, sok gyakorlati példával fűszerezve az egyébként száraznak tűnő adószabályokat. Lesz szó jövedelemadókról és áfáról egyaránt, valamint szóba kerülnek mind a magánszemélyek vagyontervezésének és a nemzetközi adózásnak alapjai is. Végül pedig bemutatjuk azokat a főbb adózási kihívásokat, amelyekkel vállalkozások szembesülnek nap mint nap és szót ejtünk pár, a gyakorlatban bevett adóoptimalizálási módszerről is. 

Ingatlanjog és IP
 

V. modul

Ingatlanjogi alapokkal kezdünk, olyan ismeretekkel, amiket minden (leendő) ügyvédnek tudnia kell: hogyan írjunk adásvételi és bérleti szerződést, miben speciális egy nagy ingatlantranzakció, és hogyan működik az újépítésű lakások értékesítése. A folytatás a szellemi alkotások világába vezet. Megnézzük mi a közös a Mona Lisában és egy graffitiben, megbeszéljük, hogy miért volt olyan nehéz beindítani a Spotify-t, miért nem árulhat bárki Louis Vuitton logóval ellátott tortát és hogy válhat percek alatt értéktelenné egy dollármilliókat érő szoftver.

Ismerd meg a szervezőt!

A Jalsovszkyról

 

Egy üzleti szemléletű, logikusan gondolkozó ügyvédi iroda vagyunk. Ugyan nem vagyunk jártasak valamennyi szakterületen, ahol viszont igen, ott a legjobbak közé tartozunk.

Emberközpontú gondolkozás jellemez minket. Hiszünk abban, hogy a magas szintű szakmai szolgáltatás ügyfeleinkkel kialakított jó személyes kapcsolat mellett is nyújtható. Célunk továbbá, hogy kollegáink barátságos és élhető munkakörnyezetben dolgozhassanak és folyamatos örömet találjanak a munkájukban.

15 év alatt egyszemélyes ügyvédi irodából Magyarország egyik vezető jogi tanácsadójává nőttük ki magunkat. Lehet, hogy nem véletlenül.

jalsovszky logo