fbpx

Jalsovszky Academy

 

e-learning platform

Tananyag

Összes kiniytása
Projektfeladatok
M&A és kereskedelmi jog
Peres eljárások

Hogyan használd

L

Előadásanyagok elérése

A képzési alkalmakhoz kapcsolódó előadásanyagokat, prezentációkat minden alkalmat követően, már másnap elérhetővé tesszünk számotokra itt, a képzési felületen. Szintén itt, az egyes alkalmakhoz rendelten találod majd az ajánlott olvasmányokat. Az anyagok és tesztek akkor jelennek meg, ha be vagy jelentkezve Arsboni Karrier profilodba. Használd azt a profilodat, amellyel az Academyre is jelentkeztél!

L

Tesztek kitöltése

Gondold át az előadáson elhangzottakat, nézd vissza a prezentációkat és indulhat a teszt! A tesztek az előadásanyagokkal együtt, minden képzési alkalmat követő szerdán kerülnek majd feltöltésre. Egy teszt tíz kérdésből áll, melyet egy alkalommal, a következő képzési alkalomig lesz lehetőséged kitölteni.

L

Csoportos projektmunka

A félév során egy csoportos projektmunka keretében modellezhettek valós jogeseteket és jogi megoldásokat. Az első képzési alkalommal megalakulnak a csoportok, innentől már rajtatok áll, hogyan osztjátok be és szervezitek meg magatok között a munkát. 

L

További információk és kérdések

Minden lényeges információt megtalálsz a Képzési Szabályzatban, illetve a képzéshez tartozó Felnőttképzési Szerződésben, mely dokumentumokat szintén megtalálod itt az oldalon. Maradt még benned kérdés? Keress minket a lent megadott elérhetőségek valamelyikén!

Kurzus felépítése

2023 ősz - I. félév

M&A és kereskedelmi jog
 

I. modul

A kurzus során ismertetjük egy M&A tranzakció folyamatát. Betekintést adunk, hogy egy tranzakciós ügyvéd milyen feladatokat és kihívásokat tapasztal a term sheet letárgyalásától a zárás napjáig. Mesélünk a tárgyalási folyamat egyes állomásairól, a jogi átvilágítás szerepéről, az egyes tranzakciók típusairól (stratégiai felvásárlások vs. tőkebefektetések) és a legfontosabb szerződéses klauzulákról is. 

Peres eljárások
 

II. modul

A kurzus felépítése visszatükrözi peres praxisunk sokszínűségét és gyakorlatorientált megközelítését. Szó lesz a meggyőző beadványírásról, amely bemutatja a fogalmazás apró trükkjeit a tipográfiától a táblázatok helyes használatáig. Betekintést adunk az adóeljárások és adóperek rejtett világába, ami még a közigazgatási perek között is egy nagyon speciális terület. Végezetül a polgári perek világába utazunk, ahol a jogviták hatékony menedzselését és az ügyvédi munka szerepét mutatjuk be és végigvesszük a polgári perek legfontosabb gyakorlati aspektusait is.

2024 tavasz - II. félév

Bank és finanszírozási jog
 

III. modul

A modul három résztémából – banki, finanszírozási és tőkepiaci ismeretekből – áll. A banki rész kapcsán belekóstolunk napjaink egyik leggyorsabban fejlődő és különösen izgalmas jogterületébe, a pénzügyi szabályozási kérdésekbe, amelyek jelenleg a legnagyobb kihívást jelentik a piaci szereplőknek. A finanszírozási részben bemutatjuk a legfontosabb finanszírozási típusokat és trendeket, illetve azt, hogy hogyan épül fel egy komplex, LMA (Loan Market Association) alapú hitelszerződés. A tőkepiaci rész során szóba kerülnek a tipikus tőkepiaci ügylettípusok, lesz szó befektetési alapokról és kötvényprogramokról is.

Adójog
 

IV. modul

A kurzus keretében a legfőbb adónemek alapjaival indulunk, sok gyakorlati példával fűszerezve az egyébként száraznak tűnő adószabályokat. Lesz szó jövedelemadókról és áfáról egyaránt, valamint szóba kerülnek mind a magánszemélyek vagyontervezésének és a nemzetközi adózásnak alapjai is. Végül pedig bemutatjuk azokat a főbb adózási kihívásokat, amelyekkel vállalkozások szembesülnek nap mint nap és szót ejtünk pár, a gyakorlatban bevett adóoptimalizálási módszerről is. 

Ingatlanjog és IP
 

V. modul

Ingatlanjogi alapokkal kezdünk, olyan ismeretekkel, amiket minden (leendő) ügyvédnek tudnia kell: hogyan írjunk adásvételi és bérleti szerződést, miben speciális egy nagy ingatlantranzakció, és hogyan működik az újépítésű lakások értékesítése. A folytatás a szellemi alkotások világába vezet. Megnézzük mi a közös a Mona Lisában és egy graffitiben, megbeszéljük, hogy miért volt olyan nehéz beindítani a Spotify-t, miért nem árulhat bárki Louis Vuitton logóval ellátott tortát és hogy válhat percek alatt értéktelenné egy dollármilliókat érő szoftver.

Képzéshez kapcsolódó dokumentumok

A Jalsovszky Academy képzési szabályzata erről a linkről érhető el.

A felnőttképzési szerződés erről a linkről érhető el.

 

Ha a kérdésed a képzéssel kapcsolatos, keresd dr. Martinas Roxana Vivient az rmartinas@jalsovszky.com elérhetőségen.

Ha a technikai jellegű kérdésed merült fel, keresd Nagy Viktória Laurát a viktoria.nagy@arsboni.hu elérhetőségen.

Ismerd meg a szervezőt!

A Jalsovszkyról

 

Egy üzleti szemléletű, logikusan gondolkozó ügyvédi iroda vagyunk. Ugyan nem vagyunk jártasak valamennyi szakterületen, ahol viszont igen, ott a legjobbak közé tartozunk.

Emberközpontú gondolkozás jellemez minket. Hiszünk abban, hogy a magas szintű szakmai szolgáltatás ügyfeleinkkel kialakított jó személyes kapcsolat mellett is nyújtható. Célunk továbbá, hogy kollegáink barátságos és élhető munkakörnyezetben dolgozhassanak és folyamatos örömet találjanak a munkájukban.

15 év alatt egyszemélyes ügyvédi irodából Magyarország egyik vezető jogi tanácsadójává nőttük ki magunkat. Lehet, hogy nem véletlenül.

jalsovszky logo