fbpx

A bécsi központú regionális hálózat magyarországi irodája a gazdasági élet valamennyi területén nyújt minőségi jogi szolgáltatást. Ügyfelei számára a legfőbb előnyt azáltal nyújtja, hogy a régiós lefedettségnek köszönhetően a környező országok gazdasági és kulturális viszonyaira, valamint jogrendszerére és gyakorlati tapasztalatára vonatkozó ismeretekkel is rendelkezik. A Schönherr lendületes és fiatalos csapatát a rugalmas munkavégzés mellett az innovatív problémamegoldás jellemzi. A CSR tevékenységükre különösen büszkék, az Open Door Policy pedig garantálja, hogy a munkavállalóik soha ne ütközzenek zárt ajtókba, hanem bármikor kérdéssel fordulhassanak a felettesükhöz.

Fejlődés

Minden kolléga fejlődése mellett elkötelezettek, mely keretében támogatják a szakmai konferenciákon történő részvételt, magyar és idegen nyelvű cikkek publikálását és posztgraduális képzések elvégzését.

Szolidaritás

2018-ban egy óvodában segítettek a festésben, tavaly pedig a Nagy-Szénás Tanösvény fabútorzatának rendbetételében működtek közre. Szintén tavaly indították meg az “irodai műanyagmentes július” kezdeményezést, melyet tovább szeretnének folytatni. A leselejtezett, de még jó állapotú IT eszközeiket iskoláknak adományozzák. Több ügyvédük pro bono jogi tanácsadó tevékenységet lát el.

Sokféleség

A csapat tagjai nem (csak) kommentár olvasgatással töltik a szabadidejüket. Van közöttük  Shiatsu-gyógyász, sziklamászó, zsoké és okleveles whisky-kóstoló is.

Minden tavasszal van egy tréning hétvégénk Bécsben, amikor az ügyvédjelölteknek, ügyvédeknek és partnereknek szerveznek képzéseket, ezek során az úgynevezett soft skilleket fejlesztjük. Ezek az események mindig jó hangulatban telnek, ekkor tudunk a partnerirodákban dolgozó kollégáinkkal is találkozni, valamint tapasztalatokat, ismeretségeket szerezni. Illetve minden évben, minden munkacsoportnak van egy két-háromnapos szakmai képzése is, amit mindig másik ország szervez. Tavaly én például október elején Dubrovnikban voltam.

Gindl Dorottya

Ügyvéd, Schönherr

Nem kell félni a nemzetközi irodáktól, nem harapnak. Itt is ugyanúgy meg lehet találni a munka-magánélet egyensúlyt.

Kovács Márk

Ügyvéd, Schönherr

Élet egy nemzetközi ügyvédi irodában

Olvasd el a Gindl Dorottyával és Kovács Márkkal készített interjúnkat!

A sikerük díjakban mérhető

Tavaly két év csapata díjat is elvittek a Jogászdíjon – Társasági jog, vállalatfelvásárlás és versenyjog, valamint ESG kategóriában

Schoenherr People&Culture Summit

Szívesen csatlakoznál hozzájuk?

Nézd meg aktuális ügyvédjelölti állásukat, és add be még ma a jelentkezésed!