fbpx

Szeresd a jogászt nap!

Az Egyesült Államokban minden év november első pénteke a szeresd a jogászod nap. Ezt nem mi találtuk ki, a „Love Your Lawyer Day” már 15 éve létezik a tengerentúlon, 2015 óta pedig az Amerikai Ügyvédi Kamara (American Bar Association) hivatalosan is elismerte a jogászok szeretetéhségét. Jogászokhoz hűen határozatot is hoztak róla, itt lehet elolvasni.

A határozat szerint az amerikai társadalom lesújtó képpel van a jogászokról:

  • A Pew Research Center által végzett kutatás 10 szakma közül a jogászt találta a társadalom számára legkevésbé hasznosnak
  • Egy Gallup felmérés szerint az emberek 21%-ban tartják őszintének és etikusnak az ügyvédeket
  • Sőt, még a TV sorozatokban és a filmekben is rossz színben tüntetik fel őket.

A jogászoknak annyira rossz a híre, hogy még egy non-profit szervezet is létrejött a társadalmi megítélésük javítására (ALPIA, vagyis American Lawyers Public Image Association, ami Amerikai Jogászok Pozitív Társadalmi Megítéléséért Szervezetként fordítható). A 2000-ben alapított szervezet szerint ők az egyetlen olyan csoportosulás a világon, amelynek célja a jogászok PR-ján javítani. Az alapító, Nader Anise egyenesen azt mondja:

Az emberek azt gondolják, hogy a jogászoknak nincsenek érzéseik, de az a helyzet, hogy őket is meg lehet bántani.

Anise szerint a jogászokat a többségi társadalom gonosztevőként tartja számon, ami nem helyénvaló. Ezért szükség van egy napra, amely a jogászok elismeréséről szól. Az ALPIA azt javasolja, hogy legalább ezen a napon hanyagolják az emberek a jogászvicceket. Aki pedig megsérti ezt az előírást, annak 20 dollárt jótékony célokra kell felajánlania.

Az Ars Boni hisz abban, hogy Magyarországon is szükséges a jogászok társadalmi megítélésének javítása. Ezért ha van jogász ismerősöd, öleljed meg a mai napon! Vagy legalább osszad meg vele ezt a cikket!

Szeresd a jogászt napi akció munkáltatóknak

Az első öt, újonnan oldalunkra regisztráló munkáltató kéthetes ingyenes álláshirdetést, míg a következő tíz 50%-os kedvezményt kap álláshirdetéseink árából. A kedvezmények 2018. június 30-ig használhatóak fel.

Arsboni Karrier Fesztivál

Találkozzunk november 7. és 9. között a Közgardenben, ahol top kiállítókkal, izgi programokkal, és (tényleg) jófej jogászokkal várunk!

<center><iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fabkarrier%2Fposts%2F283133685425107&width=500" width="500" height="475" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe></center>