fbpx
A KOCKÁZATI TŐKEBEFEKTETÉSEK VILÁGA
A KOCKÁZATI TŐKEBEFEKTETÉSEK VILÁGA

A kockázati tőkebefektetések a startup szféra egyik legfontosabb elemei, így érdemes őket alaposabban is megismerni. A Bóné Ügyvédi Iroda munkatársai tartottak előadást a témában a 2021 őszi Arsboni Legal Festen.

Úton vagy éppen? Hallgasd meg podcast formában a beszélgetést, itt az oldalon, Apple Podcasten vagy spotify-on.

Tartalom:

00:00 – Bevezetés

3:12 – Milyen finanszírozási lehetőségei vannak egy induló startupnak? Kik azok az üzleti angyalok? A crowfunding, az inkubátorok és az akcelerátorok szerepe.

5:26 – Miért van szükség kockázati tőkealapokra?

8:02 – Milyen jogi dokumentumokra van szükség a kockázati tőkealap véghezviteléhez? Mi a term sheet célja? Melyek a non-binding term sheet kötelező elemei?

15:28 – Hogyan viszonyul a szindikátusi szerződés a term sheet-hez? Miért részesíti a startup szektor előnyben a szindikátusi szerződést a társasági szerződéshez képest?

20:47 – Milyen módon zajlik a befektetés? Milyen részletességű az üzleti terv?

28:50 – Milyen jellegű szavatossági nyilatkozatokat tesznek a felek? Mikor van a befektetőnek szavazatelsőbbsége és vétójoga? Mi az a flip-over, a drag-along és a tag-along jog? Az elidegenítési szabályok és elsőbbségi jogok szokásos rendszere.

38:47 – Mi követi a sikeresen megkötött szindikátusi szerződést?

40:13 – Q&A. Mik a szindikátusi szerződés tipikus buktatói? Milyen vitapontok merülnek fel a tárgyalás során? Milyen befektetői jogokat, biztosítékokat kell elhagyni? A kémia szerepe a kockázati tőkebefektetés világában

Tetszik, amit látsz? Gyere velünk

Kövess minket a Youtube-on!
Hallgass minket a Spotify-on!
Vagy az Apple Podcast-en keresztül!