fbpx

Jalsovszky

Academy

Váltsd gyakorlatra a jogi tudásod!

Szerezz piacképes szaktudást, nyerj betekintést valódi projektekbe és fejlődj velünk. A Jalsovszky Academy nem csak a joghallgatók képzését tűzte ki célul, de közösségi élményt is teremt – személyes alkalmak, izgalmas projektek várnak rád, melyben egy üzleti szemléletű ügyvédi iroda munkájába láthatsz bele. A képzés során nem csak értékes tudást szerezhetsz, de jövőbeli gyakornoki helyed is megtalálhatod a Jalsovszky csapatában.

Az Academy

2 x fél év

*mely külön-külön is elvégezhető

Az őszi program

8 + 1 alkalom

Jelentkezési határidő

2023. szeptember 24.

 

Kiknek?

2-5. éves joghallgatók

Hol?

Jalsovszky Ügyvédi Iroda

1124 Budapest, Csörsz u. 41.

Mikor?

Keddenként este 18:00-tól

*alkalmanként 75 perc

 

 

 

Első alkalom

Október 3. kedd

Amit az Academy nyújt

L

Gyakorlati tudás

Izgalmas jogi problémák és valódi esetek – te is úgy érzed, hogy valami hiányzik az egyetemi oktatásból? Érdekel hogyan fordítsd le a paragrafusokat az ügyfelek nyelvére? Sajátíts el egy egyszerre üzleti szemléletű és emberközpontú gondolkodásmódot az Academy keretében.
L

Széleskörű rálátás

A kurzus során betekintést kapsz különböző szakterületek világába, amely a későbbi karrierutad tervezésében is segítségedre lesz. M&A vagy Bankjog? – nem kell választanod, nálunk elmélyülhetsz minden olyan témában, amellyel az üzleti jog területén találkozhatsz.
L

Csoportos projektmunka

A tanultakat a gyakorlatban is alkalmazhatod – mindkét félév során egy csoportos projektmunka keretében modellezhetsz valós jogeseteket és jogi megoldásokat, amiknek a munkád során is biztosan hasznát veszed majd.
L

Gyakornoki lehetőség

Alapozd meg a karriered és szerezz gyakorlati helyet a budapesti jogi piac egy meghatározó szereplőjénél. Az Academy mindkét félévét elvégző hallgatói közül a Jalsovszky csapata saját gyakornokát is kiválasztja majd.

Mire számíts?

Erasmusra mész? Már betáblázódott az órarended? Semmi gond, az Academy féléves bontásban kerül megrendezésre, így egy-egy félévre is tudsz jelentkezni. De a teljes értékű élményért és ezzel együtt a kettős oklevélért, na meg a gyakornoki lehetőségekért bátorítunk téged, hogy mind az őszi, mind a tavaszi képzésben vegyél részt.

 

év

félév

modul

2023 ősz - I. félév

M&A és kereskedelmi jog
 

I. modul

A kurzus során ismertetjük egy M&A tranzakció folyamatát. Betekintést adunk, hogy egy tranzakciós ügyvéd milyen feladatokat és kihívásokat tapasztal a term sheet letárgyalásától a zárás napjáig. Mesélünk a tárgyalási folyamat egyes állomásairól, a jogi átvilágítás szerepéről, az egyes tranzakciók típusairól (stratégiai felvásárlások vs. tőkebefektetések) és a legfontosabb szerződéses klauzulákról is. 

Peres eljárások
 

II. modul

A kurzus felépítése visszatükrözi peres praxisunk sokszínűségét és gyakorlatorientált megközelítését. Szó lesz a meggyőző beadványírásról, amely bemutatja a fogalmazás apró trükkjeit a tipográfiától a táblázatok helyes használatáig. Betekintést adunk az adóeljárások és adóperek rejtett világába, ami még a közigazgatási perek között is egy nagyon speciális terület. Végezetül a polgári perek világába utazunk, ahol a jogviták hatékony menedzselését és az ügyvédi munka szerepét mutatjuk be és végigvesszük a polgári perek legfontosabb gyakorlati aspektusait is.

2024 tavasz - II. félév

Bank és finanszírozási jog
 

III. modul

A modul három résztémából – banki, finanszírozási és tőkepiaci ismeretekből – áll. A banki rész kapcsán belekóstolunk napjaink egyik leggyorsabban fejlődő és különösen izgalmas jogterületébe, a pénzügyi szabályozási kérdésekbe, amelyek jelenleg a legnagyobb kihívást jelentik a piaci szereplőknek. A finanszírozási részben bemutatjuk a legfontosabb finanszírozási típusokat és trendeket, illetve azt, hogy hogyan épül fel egy komplex, LMA (Loan Market Association) alapú hitelszerződés. A tőkepiaci rész során szóba kerülnek a tipikus tőkepiaci ügylettípusok, lesz szó befektetési alapokról és kötvényprogramokról is.

Adójog
 

IV. modul

A kurzus keretében a legfőbb adónemek alapjaival indulunk, sok gyakorlati példával fűszerezve az egyébként száraznak tűnő adószabályokat. Lesz szó jövedelemadókról és áfáról egyaránt, valamint szóba kerülnek mind a magánszemélyek vagyontervezésének és a nemzetközi adózásnak alapjai is. Végül pedig bemutatjuk azokat a főbb adózási kihívásokat, amelyekkel vállalkozások szembesülnek nap mint nap és szót ejtünk pár, a gyakorlatban bevett adóoptimalizálási módszerről is. 

Ingatlanjog és IP
 

V. modul

Ingatlanjogi alapokkal kezdünk, olyan ismeretekkel, amiket minden (leendő) ügyvédnek tudnia kell: hogyan írjunk adásvételi és bérleti szerződést, miben speciális egy nagy ingatlantranzakció, és hogyan működik az újépítésű lakások értékesítése. A folytatás a szellemi alkotások világába vezet. Megnézzük mi a közös a Mona Lisában és egy graffitiben, megbeszéljük, hogy miért volt olyan nehéz beindítani a Spotify-t, miért nem árulhat bárki Louis Vuitton logóval ellátott tortát és hogy válhat percek alatt értéktelenné egy dollármilliókat érő szoftver.

Időrend

Szeptember 24.

Szeptember 11-től aktívvá váló jelentkezési felületünkön válaszolj kérdéseinkre – Rád és a motivációdra vagyunk kíváncsiak!

 

Október 3. (kedd)

Lehetőségetek nyílik megismerni az előadókat, illetve egymást is, majd el is indítjuk a félévet az első képzési alkalommal.

 

Október 3. – november 28.

Az őszi képzés 2 modulból és összesen 8 alkalomból áll, mely alkalmakra személyesen, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda MOM parki irodájában kerül sor. Minden alkalmat egy izgalmas, otthonról elvégezhető kérdéssor követ, amelyen tesztelheted a tudásod.

 

December 5.

A félév zárásaként csapattársaiddal együtt prezentálhatjátok jogi megoldásaitokat a 2 modul témáiból összeállított komplex jogi kihívásokra. A féléves aktív részvételedért cserébe egyedi Jalsovszky Academy oklevéllel jutalmazunk.

 

2024 tavasz

Gyere és tarts velünk a tavaszi félévben is, ahol további 3 izgalmas szakterületbe nyerhetsz betekintést.
*Jelentkezés és további információk januárban!

 

2024 nyár

Az elmúlt évben képezted magad és most már magabiztosan mozogsz az üzleti jogot érintő kérdésekben. Gazdagodtál egy teljes képzés elvégzését igazoló, egyedi oklevéllel, mellyel bátran jelentkezhetsz akár a Jalsovszky, akár bármely hazai ügyvédi iroda gyakornoki pozíciójára.

Ismerd meg a szervezőt!

A Jalsovszkyról

 

Egy üzleti szemléletű, logikusan gondolkozó ügyvédi iroda vagyunk. Ugyan nem vagyunk jártasak valamennyi szakterületen, ahol viszont igen, ott a legjobbak közé tartozunk.

Emberközpontú gondolkozás jellemez minket. Hiszünk abban, hogy a magas szintű szakmai szolgáltatás ügyfeleinkkel kialakított jó személyes kapcsolat mellett is nyújtható. Célunk továbbá, hogy kollegáink barátságos és élhető munkakörnyezetben dolgozhassanak és folyamatos örömet találjanak a munkájukban.

15 év alatt egyszemélyes ügyvédi irodából Magyarország egyik vezető jogi tanácsadójává nőttük ki magunkat. Lehet, hogy nem véletlenül.

jalsovszky logo

Ismerd meg az oktatókat

Bejó Ágnes

Oktatott modul: M&A és kereskedelmi jog

Ági a Jalsovszky partnere, kereskedelmi jogi csoportjának vezetője, az egyik legelismertebb vállalatfelvásárlási szakjogász a magyar piacon. Tranzakciók tucatjai mentek már át a kezei között, folyamatosan váltogatja a szerepeit aszerint, hogy az eladói, vevői, vagy a befektetői oldalon ad-e tanácsot.

Kerekes Gábor

Oktatott modulok: M&A és kereskedelmi jog, Ingatlanjog és IP

Gábor a Jalsovszky vállalatfelvásárlással, társasági joggal és szellemi alkotások jogával foglalkozó ügyvédje. Már több, mint 10 éve él a tranzakciók és az IP jog világában. Az igazán összetett, nehéz ügyekben is mindig megtalálja a legjobb megoldást. Szívesen publikál szakmai cikkeket védjegybejelentési kérdéskörben is.

Nagy Dóra Ágnes

Oktatott modul: M&A és kereskedelmi jog

Dóri pár éve szakvizsgázott, junior ügyvéd. A vállalatfelvásárlási tranzakciókon túlmenően szakterületébe tartozik a munkajogi, társasági jogi, tranzakciós tanácsadás. Rendkívül hangsúlyos Szerepe rendkívül hangsúlyos a pro bono munkákban is.

Fehér Tamás

Oktatott modulok: Peres eljárások, Adójog

Tamás a Jalsovszky partnere és peres csapatának vezetője. Bejegyzett adótanácsadó, nemzetközi adójogász és választottbíró. Karrierjében már korábban is foglalkozott mind adózással, mind pedig peres eljárásokkal, a Jalsovszkynál pedig ezt a két tudását tudta egyesíteni. Az új Pp. megjelenésétől pedig bevetette magát egy teljes értékű peres praxis kifejlesztésébe. Míg Tamás életében az adótanácsadás már csak részbeni szerepet kap a peres praxis mellett, áfában még mindig ő az egyik legismertebb guru a hazai piacon. Az áfának nemcsak az elméletét és gyakorlatát ismeri, de rendkívül szemléletesen tudja tanítani is.

Szilas Péter

Oktatott modul: Peres eljárások

Péter a Jalsovszky kereskedelmi peres csapatának szenior ügyvédje. Pályája elején az Igazságügyi Minisztériumban részt vett az új Ptk. kodifikációs folyamatában, majd az így szerzett elméleti ismereteit tesztelte a gyakorlati élet kihívásain keresztül. A peres képviselet mellett napi szinten ad tanácsot polgári és kereskedelmi jogi kérdésekben.

Barta Péter

Oktatott modul: Peres eljárások

Péter a Jalsovszky adóperes csapatának szenior ügyvédje. Eredendően közgazdász és könyvelő, majd jogász és adótanácsadó lett. Elsősorban adóperes ügyeket visz, a kopogtatanav.hu weboldal gazdája, számos konferencia és tanfolyam előadója adóperes témában.

Dobos Zoltán

Oktatott modul: Peres eljárások

Zoli a Jalsovszky kereskedelmi peres csapatának sok bírósági csatát megélt ügyvédje. Rendszeres résztvevője szakmai konferenciáknak és szerzője peres témájú szakcikkeknek.

 

Boross Ádám

Oktatott modul: Bank és finanszírozási jog

Azt, hogy Ádámnak a banki, finanszírozási és tőkepiaci kérdések lett a szakterülete, bizonyos mértékig a szerencsének köszönheti. Azóta Ádám mögött több, mint 10 év finanszírozási jogi tapasztalat áll rengeteg nemzetközi és összetett ügyletben működött közre – és nagyon nyitott a kihívásokra, amiket ez a folyamatosan megújuló jogterület hoz.

 

Baráti Ákos

Oktatott modulok: Bank és finanszírozási jog, Adójog

Ákos jogász, közgazdász, nemzetköziadó-szakértő, a Jalsovszky adótanácsadás üzletágának vezetője, már közel 15 éve foglalkozik jövedelemadó-tervezéssel. A nemzetközi és vállalati adózási ügyek mellett Ákos életében egyre jelentősebb szerepet tölt be a vagyontervezés, ahol magánszemélyek vagyonának tartására alakít ki jogilag és adózásilag hatékony struktúrákat. Bár Ákos elsődlegesen adójogász, a tőkepiaci ügyletek már karrierje kezdetétől megfogták és különös örömet jelent számára, ha tőkepiaci termékeket adótervezési ügyletekben használhat fel.

Gondi Anilla

Oktatott modul: Adójog

Anilla a Jalsovszky ügyvédje, aki élő példája annak, hogy hogyan lehet adózási ismereteket koncentráltan, pár év alatt a legmagasabb szintre fejleszteni. Anilla szakterületébe elsősorban a jövedelemadók tartoznak, azokon belül is adóhatékony vállalati javadalmazási rendszerek kialakítása, és adókedvezmények a jogszabályok adta adóelőnyök kiaknázása.

Bihari Levente

Oktatott modul: Ingatlanjog és IP

Levente több mint 15 éve foglalkozik ingatlanjoggal, naponta találkozik komplex ingatlanadásvételi ügyletekkel valamint, bérleti konstrukciókkal. Ezen klasszikusabb témák mellett speciális szakterületei közé tartozik az építési jog, illetve a naperőmű fejlesztések jogi támogatása is.

Kecskés Lajos

Oktatott modul: Ingatlanjog és IP

Lajos már ügyvédjelöltként mélyvízbe került amikor újépítésű társasházak értékesítési folyamatának támogatása lett a fő feladata. Ennek során a hasonló adásvételi tranzakciók jogi háttere mellett az ingatlan-nyilvántartási eljárás csínját-bínját is elsajátította.

Ismerd meg az oktatókat

Bejó Ágnes

Oktatott modul: M&A és kereskedelmi jog

Ági a Jalsovszky partnere, kereskedelmi jogi csoportjának vezetője, az egyik legelismertebb vállalatfelvásárlási szakjogász a magyar piacon. Tranzakciók tucatjai mentek már át a kezei között, folyamatosan váltogatja a szerepeit aszerint, hogy az eladói, vevői, vagy a befektetői oldalon ad-e tanácsot.

Kerekes Gábor

Oktatott modulok: M&A és kereskedelmi jog, Ingatlanjog és IP

Gábor a Jalsovszky vállalatfelvásárlással, társasági joggal és szellemi alkotások jogával foglalkozó ügyvédje. Már több, mint 10 éve él a tranzakciók és az IP jog világában. Az igazán összetett, nehéz ügyekben is mindig megtalálja a legjobb megoldást. Szívesen publikál szakmai cikkeket védjegybejelentési kérdéskörben is.

Nagy Dóra Ágnes

Oktatott modul: M&A és kereskedelmi jog

Dóri pár éve szakvizsgázott, junior ügyvéd. A vállalatfelvásárlási tranzakciókon túlmenően szakterületébe tartozik a munkajogi, társasági jogi, tranzakciós tanácsadás. Szerepe rendkívül hangsúlyos a pro bono munkákban is.

Fehér Tamás

Oktatott modulok: Peres eljárások, Adójog

Tamás a Jalsovszky partnere és peres csapatának vezetője. Bejegyzett adótanácsadó, nemzetközi adójogász és választottbíró. Karrierjében már korábban is foglalkozott mind adózással, mind pedig peres eljárásokkal, a Jalsovszkynál pedig ezt a két tudását tudta egyesíteni. Az új Pp. megjelenésétől pedig bevetette magát egy teljes értékű peres praxis kifejlesztésébe. Míg Tamás életében az adótanácsadás már csak részbeni szerepet kap a peres praxis mellett, áfában még mindig ő az egyik legismertebb guru a hazai piacon. Az áfának nemcsak az elméletét és gyakorlatát ismeri, de rendkívül szemléletesen tudja tanítani is.

Szilas Péter

Oktatott modul: Peres eljárások

Péter a Jalsovszky kereskedelmi peres csapatának szenior ügyvédje. Pályája elején az Igazságügyi Minisztériumban részt vett az új Ptk. kodifikációs folyamatában, majd az így szerzett elméleti ismereteit tesztelte a gyakorlati élet kihívásain keresztül. A peres képviselet mellett napi szinten ad tanácsot polgári és kereskedelmi jogi kérdésekben.

Barta Péter

Oktatott modul: Peres eljárások

Péter a Jalsovszky adóperes csapatának szenior ügyvédje. Eredendően közgazdász és könyvelő, majd jogász és adótanácsadó lett. Elsősorban adóperes ügyeket visz, a kopogtatanav.hu weboldal gazdája, számos konferencia és tanfolyam előadója adóperes témában.

Dobos Zoltán

Oktatott modul: Peres eljárások

Zoli a Jalsovszky kereskedelmi peres csapatának sok bírósági csatát megélt ügyvédje. Rendszeres résztvevője szakmai konferenciáknak és szerzője peres témájú szakcikkeknek.

Boross Ádám

 Oktatott modul: Bank és finanszírozási jog

Azt, hogy Ádámnak a banki, finanszírozási és tőkepiaci kérdések lett a szakterülete, bizonyos mértékig a szerencsének köszönheti. Azóta Ádám mögött több, mint 10 év finanszírozási jogi tapasztalat áll rengeteg nemzetközi és összetett ügyletben működött közre – és nagyon nyitott a kihívásokra, amiket ez a folyamatosan megújuló jogterület hoz. 

Baráti Ákos

 

Oktatott modulok: Bank és finanszírozási jog, Adójog

Ákos jogász, közgazdász, nemzetköziadó-szakértő, a Jalsovszky adótanácsadás üzletágának vezetője, már közel 15 éve foglalkozik jövedelemadó-tervezéssel. A nemzetközi és vállalati adózási ügyek mellett Ákos életében egyre jelentősebb szerepet tölt be a vagyontervezés, ahol magánszemélyek vagyonának tartására alakít ki jogilag és adózásilag hatékony struktúrákat. Bár Ákos elsődlegesen adójogász, a tőkepiaci ügyletek már karrierje kezdetétől megfogták és különös örömet jelent számára, ha tőkepiaci termékeket adótervezési ügyletekben használhat fel. 

Gondi Anilla

Oktatott modul: Adójog

Anilla a Jalsovszky ügyvédje, aki élő példája annak, hogy hogyan lehet adózási ismereteket koncentráltan, pár év alatt a legmagasabb szintre fejleszteni. Anilla szakterületébe elsősorban a jövedelemadók tartoznak, azokon belül is adóhatékony vállalati javadalmazási rendszerek kialakítása, és adókedvezmények a jogszabályok adta adóelőnyök kiaknázása.

Bihari Levente

Oktatott modul: Ingatlanjog és IP

Levente több mint 15 éve foglalkozik ingatlanjoggal, naponta találkozik komplex ingatlanadásvételi ügyletekkel valamint, bérleti konstrukciókkal. Ezen klasszikusabb témák mellett speciális szakterületei közé tartozik az építési jog, illetve a naperőmű fejlesztések jogi támogatása is.

Kecskés Lajos

Oktatott modul: Ingatlanjog és IP

Lajos már ügyvédjelöltként mélyvízbe került amikor újépítésű társasházak értékesítési folyamatának támogatása lett a fő feladata. Ennek során a hasonló adásvételi tranzakciók jogi háttere mellett az ingatlan-nyilvántartási eljárás csínját-bínját is elsajátította.