A DLA Piper a világ egyik vezető jogi tanácsadója, amely 40 országában van jelen. Közel 50 ügyvédjével a magyar piac egyik meghatározó szereplője, amely a gazdasági jog szinte minden területén nyújt jogi szolgáltatást ügyfeleinek.

Kiemelt szakterületek

Adójog Alkotmányjog Kereskedelmi jog / gazdasági jog Környezetvédelmi jog Közigazgatási eljárási jog Közigazgatási jog Munkajog Nemzetközi közjog Nemzetközi magánjog Pénzügyi jog Polgári eljárásjog Polgári jog Szabálysértési jog Versenyjog
E-mail cím: TalentManagement.Hungary@dlapiper.com

Hosszú bemutatkozás

Ezek vagyunk mi

 

A DLA Piper magyarországi csapata 1988 óta nyújt jogi szolgáltatásokat hazai és nemzetközi ügyfelei részére. Irodánk ötven jogászával az egyik legnagyobb hazai ügyvédi iroda.

A DLA Piper globális jogi szolgáltató, amely 4200 ügyvédet foglalkoztat Amerika, Ázsia, Európa és a Közel-Kelet több mint 30 országában, biztosítva ügyfelei jogi problémáinak magas szintű megoldását. Ügyfeleink között elsősorban multinacionális, Global 1000, Fortune 500 és Fortune 250 vállalatok, innovatív technológiákat fejlesztő feltörekvő társaságok találhatóak.

 

Legfőbb szakterületeink, melyekben kiemelkedőek vagyunk

 

Szakterületeink közé tartozik a vállalati jog, átvilágítások, M&A, kereskedelmi jog, kereskedelmi szerződések, bankjog, finanszírozás és refinanszírozás, versenyjog, compliance, adatvédelem és GDPR, ingatlanjog, peres ügyek, választottbíráskodás, munkajog, munkaügyi perek, adójog, energiajog, infrastruktúra és projektek, IP, IT és média, filmjog, filmfinanszírozás és az ehhez kapcsolódó engedélyezések, közbeszerzés

 

Ügyeink, melyre büszkék vagyunk…

 

  • Jogi tanácsadás az Eni csoport számára az Eni Hungaria Zrt. 100 százalékos tulajdonhányadának értékesítése kapcsán. Az ügylet tárgya az Agip márkanév alatt 183 töltőállomást (részben franchise partnerek közreműködésével) üzemeltető magyarországi leányvállalat eladása volt.
  • Jogi tanácsadás a Magyar Broadcasting Co. Kft. részére a TV2 Csoport értékesítése kapcsán, beleértve a célvállalat számára garantált kölcsönök átvételét. Tanácsadói munkánk az ügy minden jogi aspektusára kiterjedt, így az ügylet strukturálására, a jogi átvilágítás elvégzésére, a pénzügyi és felvásárlási tranzakciós dokumentáció elkészítésére, illetve az eladókkal és a hitelgarantőrökkel való tárgyalások bonyolítására is.
  • A Lanebridge Investment Management Ltd.-nek nyújtottunk tanácsadást az Aréna Pláza, Budapest második legnagyobb bevásárlóközpontjának értékesítésével kapcsolatban.
  • Számos film és sorozat elkészülését támogattuk jogi oldalról ide értve az Alienist, a Jamestown Season2, Red Sparrow, Colette, valamint a The Spy Who Dumped Me mozifilmeket.

 

Nemzetközi rangsorokban is jelen vagyunk

 

- Chambers Europe Band 1 - 4 kategóriában,
- Chambers Global Band 1 - 1 kategóriában,
- TheLegal500, Tier 1 - 5 kategóriában,
- IFLR1000 Tier1 - 2 kategóriában,
- Összesen 12 kiemelkedő helyezés Tőzsdejogban, már kilencedik éve jegyzik kiemelt helyen a DLA Piper magyarországi csapatát.

 

További díjaink

 

- Az "Év Ügyvédi Irodája Magyarországon" (Chambers Europe Awards 2016 & 2017)
- Az "Év Ügyvédi Irodája Magyarországon" 2016-ban (Chambers Europe Awards 2016)
- Az év M&A jogi csapata (Wolters Kluwer, 2016)
- Az „Év Adótanácsadója Magyarországon” (International Tax Review European Tax Awards 2013)

 

Munkavállalóként a DLA Pipernél

 

Komoly hangsúlyt fektetünk a kollégáink szakmai – gyakorlati képzésére. Az Advocatus oldalunkon rendszeresen publikálnak a kollégáink különböző szakmai témák kapcsán. Ez a lehetőség nem csak a szenior ügyvédeink számára adott: több alkalommal publikáltak jelöltjeink, sőt gyakornokaink is. Az itt megjelent szakmai cikkeket rendszeresen veszik át jogi, szakmai és gazdasági portálok is. A szakmai konferenciákon való részvétel akár felkért előadóként, akár résztvevőként a képzési programunk részét képezi.

Jelöltjeink a Junior Academy programunk keretében szerezhetnek gyakorlat orientált szakmai tudást. A magyar piacon egyedülálló, két éves, komplex program heti rendszerességű előadásokkal fut. Szakvizsgázott ügyvédeink számára az Associate Academy keretében kínálunk rendszeres workshopokat és e-learning lehetőségeket. Ha valaki nálunk kezdi szakmai karrierjét számíthat arra, hogy éves rendszerességgel vehet részt több napos külföldi képzéseinken, ahol több száz dla-s kollégával találkozva építheti belső kapcsolatrendszerét és megismerheti külföldi irodáinkat is. Ezen felül mentoring rendszerrel is segítjük a fiatal jogászaink pályakezdését. Személyes fejlesztési programunkban egyéni figyelmet és erőforrást dedikálunk minden nálunk dolgozó jogász szakmai előmenetelére. Nem várjuk el a kezdő jogászoktól, hogy mindent tudjanak. Segítünk megtanulni mindazt, amire szükség van az eredményes munkához. Minden jogászunk saját, egyedi fejlesztési tervvel rendelkezik. A jelöltjeinket extra fizetett szabadsággal támogatjuk a szakvizsgák eredményes teljesítésében. Általánosságban elmondható, hogy a szakvizsgázott jelöltjeink többsége nálunk folytatja szakmai karrierjét. Ez számunkra is fontos célkitűzés, hiszen a jelölt évek alatt rengeteg időt, energiát és forrást fordítunk a szakmai fejlődésükre.

Az éves nagy csapatépítő rendezvényeinken túlmenően (pl. a nyári csapatépítésünk vagy a karácsonyi vacsoránk), számos tematikus programhoz csatlakozhatnak kollégáink. Futó csapatunk rendszeresen indul a nagyobb versenyeken, focicsapatunk második helyen végzett az idei Ügyvédkupán, de a vitorlás team is szép eredményeket ért el. Ezen felül évente több alkalommal szervezünk gasztronómiai kalandozásokat és kulturális programokat is.

Sokfélék vagyunk és szinte mindenkinek van valamiféle szuperképessége. 🙂  Van aki éjjeli életmódot él az irodában és van, aki szakértője annak, hogy melyik nap hol / mit érdemes ebédelni, sőt olyan is akad, aki egyáltalán nem kávézik!  Egy új kolléga számára mindig érdekes kaland a „szuperképességeink” felfedezése, és számunkra is fontos érték ez a fajta sokszínűség.

A DLA Piper globális hálózatának egyik fontos megkülönböztető jegye, hogy mi végezzük a legtöbb pro-bono jellegű munkát világszerte. Ez nincs másképp a budapesti irodánkban sem. Büszkék vagyunk a rászoruló szervezeteket támogató munkánkra.

Ha egyet kellene kiválasztani a rengeteg vicces irodai történet, anekdota közül, akkor ez lenne az. A tavalyi karácsonyi partyra a jelölt csapatunk egy performance keretében mutatta be új „kiadványukat”, a jelölt / ügyvéd fordító programot. Egy narrátor segítségéven hangosan hallhattuk egy ügyvéd és jelölt között zajló jellemző párbeszéd ki nem mondott gondolatait. 🙂

Videó az iroda mindennapjairól

Karrier a DLA Pipernél

Rólunk címszavakban

Szakterületek

Adójog Alkotmányjog Kereskedelmi jog / gazdasági jog Környezetvédelmi jog Közigazgatási eljárási jog Közigazgatási jog Munkajog Nemzetközi közjog Nemzetközi magánjog Pénzügyi jog Polgári eljárásjog Polgári jog Szabálysértési jog Versenyjog

Egyéb jellemzők

kellemes dinamikus barátságos fiatalos modern, felszerelt iroda igényes munkakörnyezet versenyképes jövedelem prémium juttatás cafeteria BKK bérlet irodai mentorálás tréningek, továbbképzések neves ügyfelek (esetenként/részben) otthonról végezhető munka céges telefon korlátlan kávéfogyasztás napi gyümölcsfogyasztás laptop csapatépítők légkondi

DLA Piper Posztl, Nemescsói, Györfi-Tóth és Társai Ügyvédi Iroda - Elérhetőségek

E-mail cím: TalentManagement.Hungary@dlapiper.com

Kapcsolatfelvétel a céggel