fbpx

A Gazdasági Versenyhivatal autonóm államigazgatási szerv, fiatal jogászok versenyjog iránt elkötelezett szakmai közössége. Számunkra fontos, hogy a hatáskörünkbe tartozó versenyjogi rendelkezések alkalmazásával a "versenyszférához közel", a hosszú távú fogyasztói jólétet és így a versenyképességet is növelő módon tevékenykedünk. Munkánk során szorosan együttműködünk az európai uniós szervekkel, az OECD-vel és a többi versenyhatósággal.

Kiemelt szakterületek

Versenyjog
E-mail cím: humaneroforras@gvh.hu

Hosszú bemutatkozás

A piaci verseny a piacgazdaságnak az a mechanizmusa, amely általánosságban véve a legjobban közvetíti a vállalatok felé a társadalom szükségleteit és a hatékonysági kényszert, így járulva hozzá a társadalmi jólét (így a fogyasztói jólét, a versenyképesség és a hatékonyság, végső soron pedig a gazdasági növekedés, a foglalkoztatás és az életszínvonal) növekedéséhez. A GVH feladata az, hogy e mechanizmus megfelelő működése felett őrködjön, és megakadályozza annak korlátozását vagy torzítását. A GVH verseny védelme érdekében folytatott tevékenysége alapvetően három pillérre épül: versenyfelügyeleti munkája során érvényesíti a magyar versenytörvény és a hatáskörébe tartozó más törvényi rendelkezések, valamint a közösségi versenyjog szabályait; versenypártolás keretében a rendelkezésére álló eszközökkel igyekszik a verseny érdekében befolyásolni az állami döntéseket; illetve a versenykultúra fejlesztési tevékenysége során a verseny társadalmi elfogadottsága érdekében a versenypolitikai ismeretek terjesztésével, valamint a verseny közgazdasági és jogi kérdéseivel foglalkozó szakmai közélet fejlesztésével hozzájárul a versenykultúra és a tudatos fogyasztói döntéshozatal kultúrájának fejlesztéséhez.

Rólunk címszavakban

Szakterületek

Versenyjog

Egyéb jellemzők

kellemes barátságos fiatalos belvárosi iroda igényes munkakörnyezet versenyképes jövedelem cafeteria munkába járás költségtérítése irodai mentorálás tréningek, továbbképzések csapatépítők

Gazdasági Versenyhivatal - Elérhetőségek

E-mail cím: humaneroforras@gvh.hu

Kapcsolatfelvétel a céggel