fbpx

A Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft. Európa legjelentősebb kukorica-feldolgozó vállalataként több mint 100 éve meghatározó szereplője a hazai élelmiszeriparnak.

Kiemelt szakterületek

Agrárjog EU jog Kereskedelmi jog / gazdasági jog Környezetvédelmi jog Polgári jog Társasági jog
E-mail cím: csoszf@hungrana.hu

Hosszú bemutatkozás

 

A Hungrana Kft tulajdonában álló, Magyarország legnagyobb kukoricafeldolgozó-üzemének történetén végigvonul hazánk zivataros huszadik századának története. 1912-ben alapították, 1945 februárjában az üzemet lebombázták a visszavonuló németek, majd az újjáépítés után nem sokkal államosították. A rendszerváltást követően a Hungrana az első három privatizált vállalat között volt.

A 320 munkavállalót foglalkoztató társaságunk Európa legnagyobb kukorica-feldolgozó üzemét működteti napi 3500 tonna kidarálási kapacitással, vagyis éves szinten több mint egymillió tonna, kizárólag magyar termelőktől vásárolt kukoricából készítjük termékeinket. Ezek között megtalálható az izocukor, a keményítő tej és por formájában, a takarmány-alapanyagok, valamint az élelmiszeripar, a vegyipar és a szépségipar részére szánt alkoholok és a bioetanol.

A Hungrana Kft. az Európai Unióban termelt izocukor – folyékony állapotban lévő cukor – mintegy harmadát, 250 ezer tonnát állítja elő. Az izocukor kétharmadát külföldre, az Európai Unió tagállamai számára értékesítjük, amelynek eredményeként vállalatunk adja Magyarország teljes élelmiszeripari exportjának 5-6 százalékát.

Rólunk címszavakban

Szakterületek

Agrárjog EU jog Kereskedelmi jog / gazdasági jog Környezetvédelmi jog Polgári jog Társasági jog

Egyéb jellemzők

kellemes barátságos igényes munkakörnyezet versenyképes jövedelem munkába járás költségtérítése (esetenként/részben) otthonról végezhető munka csapatépítők légkondi

Hungrana Kft. - Elérhetőségek

E-mail cím: csoszf@hungrana.hu

Kapcsolatfelvétel a céggel