fbpx

Nem ügyvédi iroda vagyunk, hanem egy új generációs jogi szolgáltatási cégcsoport, ahol a legkülönbözőbb jogi munkáktól a politikai tanácsadáson keresztül egészen a legújabb technológiákig sok mindennel foglalkozunk. Ami összeköti ezeket a cégeket és munkáinkat, az a nemzetköziség, professzionalizmus és az innováció.

Az angliai székhelyű gunnercooke LLP partnereként szorosan együttműködünk az angol, német, spanyol és amerikai kollégákkal.

Kiemelt szakterületek

Agrárjog Kereskedelmi jog / gazdasági jog Környezetvédelmi jog Közigazgatási jog Munkajog Nemzetközi közjog Nemzetközi magánjog Pénzügyi jog Polgári eljárásjog Polgári jog Versenyjog

További szakterületek

Outsourcing legal department transformation legal innovative solutions legal/regulatory audit legal coaching public policy lobbying
E-mail cím: office@opl.hu

Hosszú bemutatkozás

Azért hoztuk létre az OPL gunnercooke-t hogy egy független, nemzetközi csapatot építsünk, amivel képesek lehetünk Magyarországon ésa régióban a jogi piac átalakulásával járó folyamat élére állni. Ennek érdekében partnerként csatlakoztunk a gunnercooke LLP nemzetközi ügyvédi irodához, ahol regionális vezető szerepet látunk el, valamint felelünk a teljes hálózat legal tech szolgáltatásaiért.

Nem ügyvédi iroda, hanem új generációs jogi szolgáltatási cégcsoport vagyunk. Mit is jelent ez? Másképpen fogjuk fel a jogi szolgáltatásokat. Szerintünk az OPL egy szellemi műhely, ahol intelligens emberek dolgoznak, akiknek jogi diplomájuk van. Megoldásokat adunk el, amik túlmutatnak a tradicionális jogi/ügyvédi szolgáltatásokon. Jó példa erre, a szabályozási monitoring csatapunk, akik globális ügyfeleknek követik közel 100 ország telekommunikációs szabályozását, vagy politikai tanácsadóink, akik hazánkban is működő multiknak segítenek eligazodni és működni a sajátos helyi gazdasági-politikai környezetben.  Nem vagyunk szakbarbárok, nem látunk minden problémában csak jogi problémát: pont azzal vagyunk új generációs iroda, hogy nem bújunk a modoros ügyvédi stílus vagy jogi szaknyelv mögé, hanem a jogi problémákat is üzleti, politikai vagy éppen vállalatvezetési kontexusban látjuk. És ez a gondolkodás mutatkozik meg másban is: hozzáadott érték alapján próbálunk számlázni, és nem egy adott jogász szenioritása alapján megszabott óradíj alapon. Az óradíj alapon számlázás egy letűnt kor világa, hiszen nem arra ösztökéli a jogászt, hogy minél hatékonyabb legyen.

Nem csak a gunnercooke partnerségünk miatt vagyunk igazi nemzetközi iroda. Több mint harminc magyar, szír, lengyel, szlovák, spanyol, jordániai, román, brit és amerikai ügyvédünknek köszönhetően egyszerre vagyunk képesek regionális és multinacionális problémákon dolgozni, egyetlen helyről. Ez a rugalmasságunk tesz minket különlegessé Közép-Kelet Európában, ráadásul a legtöbb munkatársunk nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik. Így vagyunk képesek jobban megérteni a korunk problémát, és rugalmasan proaktívan megoldásokat találni rájuk.

Tanácsadó cégünkkel, az EXPLICO-val segítünk ügyfeleinknek a szabályozási, illetve politikai problémáik megoldásában is. Célunk, hogy ügyfeleinknek a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk, így nem csak jogászok, hanem volt közigazgatási tisztségviselők és közpolitikai szakértők is dolgoznak nekünk.

Miután a világ éppen hatalmas átalakuláson megy keresztül a digitalizációnak és a globalizációnak köszönhetően, így azt is felismerjük, hogy a jogi piac ennek a folyamatnak a része, ezért újfajta hozzáállásra van nekünk is szükségünk szolgáltatásaink nyújtásakor. Ennek a víziónak köszönhetően 2022-ben alapítottuk meg legal tech cégünket, melyben  a nemzetközi gunnercooke a parterünk. A gunnercooke LegalTech csapata szoftverfejlesztőkből, legal engineerekből és jogászokból áll, akik közösen dolgoznak jogi technológiai megoldásokon.

Azokra a munkáinkra vagyunk a legbüszkébbek, amikor ügyfeleink egy teljes jogi osztályt vagy jogi funkciót szerveznek ki hozzánk. Itt ugyanis nemcsak egy távoli tanácsadóként, hanem az ügyfél mindennapi életében személyesen, mint az ő csapatuk részeként is részt veszünk Ügyfeleink közt található a BT, Vodafone (UK) , AT&T, Meta, Verzion, Fundamenta, DPD, Uniqa, Skanska, Cushman & Wakefield... a sor szerencsére nagyon hosszú, de ugyanolyan büszkék vagyunk kisebb ügyfeleinkre is.

Sokféle képzést és önfejlesztő tevékenységet támogatunk az LLM-től kezdve a rövidebb kurzusokon át a cikkírással vagy a jogi blogolással bezárólag. Csapatunk tagja egy ismert egyetemi oktató, ő fogja a különböző szakmai tréningeket, és coachingokat az irodánkban, amik a mindenki számára kötelező mini-MBA programtól a jogi előadásokon keresztül egészen a nem jogi témákban szervezett rendezvényeinket fogja át. Büszkék vagyunk a társadalmi felelősségvállalásunkra: az ukrán menekültek jogi segítségén túl legrégebbi projektünk egy össztöndíj program, melyet olyan hátrányos helyzetű, de kiemelkedően tehetséges diákoknak adunk a budapesti Leövey Klára Gimnáziumban, akiket utána későbbi tanulmányaik, illetve karrierjük során is támoatunk.

Videó az iroda mindennapjairól

The mystery of the lost charger

Ismerd meg Budapest egyik legmenőbb irodáját, láss be a színfalak mögé. Exkluzív videó az OPL Attorneys mindennapjairól:)

Rólunk címszavakban

Szakterületek

Agrárjog Kereskedelmi jog / gazdasági jog Környezetvédelmi jog Közigazgatási jog Munkajog Nemzetközi közjog Nemzetközi magánjog Pénzügyi jog Polgári eljárásjog Polgári jog Versenyjog

Egyéb jellemzők

kellemes dinamikus barátságos fiatalos modern, felszerelt iroda igényes munkakörnyezet versenyképes jövedelem teljesítményarányos jövedelem irodai mentorálás tréningek, továbbképzések neves ügyfelek (esetenként/részben) otthonról végezhető munka céges telefon korlátlan kávéfogyasztás napi gyümölcsfogyasztás laptop csapatépítők légkondi

További jellemzők

béren kívüli juttatások

OPL Gunnercooke - Elérhetőségek

E-mail cím: office@opl.hu

Kapcsolatfelvétel a céggel