Nem egy ügyvédi iroda vagyunk, hanem egy új generációs jogi szolgáltatási cégcsoport, ahol a legkülönbözőbb jogi munkáktól a kormányzati kapcsolatokon keresztül egészen a legújabb technológiákig sok mindennel foglalkozunk. Ami összeköti ezeket a cégeket és munkáinkat, az a nemzetköziség, professzionalizmus és az innováció.

Jófejek vagyunk, és szeretjük az életet... Ja, és csak annyira vesszük komolyan magunkat, amennyire egészséges.

Kiemelt szakterületek

Agrárjog Kereskedelmi jog / gazdasági jog Környezetvédelmi jog Közigazgatási jog Munkajog Nemzetközi közjog Nemzetközi magánjog Pénzügyi jog Polgári eljárásjog Polgári jog Versenyjog

További szakterületek

Outsourcing legal department transformation legal innovative solutions legal/regulatory audit legal coaching public policy lobbying
Telefonszám: +36 70 342 95 44
E-mail cím: office@opl.hu

Hosszú bemutatkozás

Azért hoztuk létre az Orbán és Perlaki Ügyvédi Irodát (OPL), hogy egy független, nemzetközi csapatot alakítsunk, amivel képesek lehetünk Magyarországon a jogi piac átalakulásával járó folyamat élére állni.

Nem ügyvédi iroda, hanem új generációs jogi szolgáltatási cégcsoport vagyunk. Mit is jelent ez? Másképpen fogjuk fel a jogi szolgáltatásokat. Szerintünk az OPL egy szellemi műhely, ahol intelligens emberek dolgoznak, akiknek jogi diplomájuk is van. Megoldásokat adunk el, amik túlmutatnak a tradicionális jogi/ügyvédi szolgáltatásokon. Jó példa erre, hogy cégünk tulajdonol egy kormányzati kapcsolatok céget, és benne vagyunk egy jelentős londoni jogi flexible resourcing cégben is. Nem vagyunk szakbarbárok, nem látunk minden problémában csak jogi problémát. Pont azzal vagyunk új generációs iroda, hogy nem bújunk a modoros ügyvédi stílus vagy jogi szaknyelv mögé, hanem a jogi problémákat is üzleti, politikai vagy éppen vállalatvezetési kontexusban látjuk. És ez a gondolkodás mutatkozik meg másban is: hozzáadott érték alapján próbálunk számlázni, és nem egy adott jogász szenioritása alapján megszabott óradíj alapon. Szerintünk amúgy az óradíj alapon számlázás a 19. század világa, hiszen nem arra ösztökéli a jogászt, hogy minél effektívebb legyen.

Mi egy igazi nemzetközi iroda vagyunk. Több mint húsz magyar, lengyel, szlovák, horvát, román, brit és amerikai ügyvédünknek köszönhetően egyszerre vagyunk képesek regionális és multinacionális problémákon dolgozni, egyetlenegy helyről. Ez a rugalmasságunk tesz minket különlegessé Közép-Kelet Európában. Tehetséges és sokszínű csapatunk átlagéletkora csupán kicsivel van 30 év felett, ráadásul minden munkatársunk nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. Így vagyunk képesek jobban megérteni korunk problémáit, és rugalmasan, proaktívan megoldásokat találni rájuk. Annál jobban talán nem is lehet érezni, hogy nemzetközi a közösségünk, mint amikor az ember körbenéz egy hétköznapi nap az ebédlőasztalnál, és az egyik barna, a másik fehér, az egyik muzulmán, a másik keresztény, az egyik szlovák, a másik amerikai... és közben együtt poénkodnak a magyar politikáról.

Tanácsadó cégünkkel, az EXPLICO-val segítünk ügyfeleinknek a kormányok közötti problémák megoldásában is. Szakértelmünk a közép-kelet-európai régió országainak kulturális, politikai és szabályozási környezetének alapos vizsgálatának köszönhető. Célunk, hogy ügyfeleinknek a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk, így nem csak jogászok, hanem volt közigazgatási tisztségviselők és közpolitikai szakértők is dolgoznak nekünk. Az EXPLICO a régióban piacvezetőnek számít a közpolitikai tanácsadás területén.

Miután a világ éppen hatalmas átalakuláson megy keresztül a digitalizációnak és a globalizációnak köszönhetően, így azt is felismerjük, hogy a jogi piac ennek a folyamatnak a része, ezért újfajta hozzáállásra van nekünk is szükségünk szolgáltatásaink nyújtásakor. Ennek a víziónak köszönhetően erősen hiszünk a rugalmas és kreatív kutatómunkában. Részvényesei vagyunk a világ egyik legnagyobb jogi kutatással foglalkozó cégének, a brit Paralaw Ltd-nek, amely rugalmasan nyújtja szolgáltatásait Londonban és Európa több más pénzügyi központjában. Mi a jogi irodák és osztályok működési modelljének innovációjában akarunk elsősorban részt venni: vannak gyakornokok, akiket már jelölti munkákon dolgoznak nálunk, és úgy is fizetjük őket, és vannak jelöltek, akik ügyvédi munkákat látnak el, és úgy is fizetjük őket. Emellett a díjazási struktúránk és szolgáltatásunk felépítése is teljesen más, mint a tradicionális irodáknak.

Azokra a munkáinkra vagyunk a legbüszkébbek, amikor ügyfeleink egy teljes jogi osztályt vagy jogi funkciót szerveznek ki hozzánk. Itt ugyanis nemcsak egy távoli tanácsadóként, hanem az ügyfél mindennapi életében személyesen, mint az ő csapatuk részeként is részt veszünk. De büszkék vagyunk olyan munkákra is, mint például amikor cégcsoportunk képviselte Hong Kong kormányát Magyarországon tavaly: mi szerveztük a rendezvényeiket és találkozóikat, illetve mi promotáltuk a hong kong-i – magyar kapcsolatokat. Ügyfeleink közt található a BT, Vodafone, Facebook, Mastercard, Fundamenta, Strabag, Cushman & Wakefield... a sor szerencsére nagyon hosszú, de ugyanolyan büszkék vagyunk kisebb ügyfeleinkre is.

Sokféle képzést és önfejlesztő tevékenységet támogatunk az LLM-től kezdve a rövidebb kurzusokon át a cikkírással vagy a jogi blogolással bezárólag. Nemrég csatlakozott hozzánk egy igazán szenior amerikai ügyvéd és egyetemi háttere is van. Ő fogja össze a tréningeket és kócsingokat az irodánkban, és maga is aktívan tréningel jogászokat a legal writingtól az érveléstechnikán keresztül egészen arra, hogy hogyan kell viselkedni egy üzleti tárgyaláson.

Munkatársaink átlagosan már 4-5 éve vannak nálunk, ami egy 7 éves irodától nem rossz. Nálunk is van fluktuáció, de nem jelentős, és amire igazán büszkék vagyunk, hogy eddig mindenki úgy ment el, hogy vissza tudjuk hívni közös sörözésekre. Minden évben legalább egyszer van egy három napos csapatépítő rendezvényünk, amikor nemcsak eszünk-iszunk-mulatunk, hanem csapatépítést is csinálunk, de azt mind mi találjuk ki és szervezzük meg. Ezekre a feladatokra van egy Head of Fun pozíciónk, amit most az egyik kiváló jelöltünk tölti be. Ez azonban nem egy "corporate bullshit" légkör, ahol erőltetten próbáljuk átverni a "családias közösség" életérzést, aztán rúgunk ki valakit az első pillanatban, amikor nem jók az ún. "mutatók". Ezt nem szeretjük, és sosem leszünk ilyenek.

Társadalmi felelősségvállalásunk keretében folyamatban van egy pro bono projektünk indítása, amit egy éve készítünk elő. Összeálltunk a budapesti Leövey Klára Gimnáziummal, ahol pályázatot írunk ki gimnazistáknak OPL ösztöndíjakra. A pályázati munka egy helyi vállalkozás történetének feldolgozása, hogy ezzel is támogassuk a vállalkozószellemet és a helyi üzleti kultúrát. Ösztöndíjunkkal a hátrányos helyzetű, illetve kiemelkedően tehetséges diákoknak szeretnénk segíteni. Ösztöndíjasainkkal rendszeresen fogunk találkozni és támogatni szeretnénk őket későbbi karrierjük során is.

Videó az iroda mindennapjairól

The mystery of the lost charger

Ismerd meg Budapest egyik legmenőbb irodáját, láss be a színfalak mögé. Exkluzív videó az OPL Attorneys mindennapjairól:)

Rólunk címszavakban

Szakterületek

Agrárjog Kereskedelmi jog / gazdasági jog Környezetvédelmi jog Közigazgatási jog Munkajog Nemzetközi közjog Nemzetközi magánjog Pénzügyi jog Polgári eljárásjog Polgári jog Versenyjog

Egyéb jellemzők

kellemes dinamikus barátságos fiatalos modern, felszerelt iroda igényes munkakörnyezet versenyképes jövedelem teljesítményarányos jövedelem irodai mentorálás tréningek, továbbképzések neves ügyfelek (esetenként/részben) otthonról végezhető munka céges telefon korlátlan kávéfogyasztás napi gyümölcsfogyasztás laptop csapatépítők légkondi

További jellemzők

béren kívüli juttatások

Orbán and Perlaki Attorneys at Law - Elérhetőségek

Telefonszám: +36 70 342 95 44
E-mail cím: office@opl.hu

Kapcsolatfelvétel a céggel