A Schönherr magyarországi irodája 2008-ban jött létre. A Schönherr egy bécsi központú regionális irodahálózat, melynek kiépítése a vasfüggöny lehullását követően kezdődött meg. A teljes közép-kelet- és dél-kelet-európai hálózat 2009-re épült ki.

Az iroda nagy múltra tekint vissza a külföldi befektetők képviseletében, különösen a vállalatfelvásárlások, zöldmezős beruházások, vállalati összefonódások és a versenyjog egyéb területein, banki és biztosítási ügyekben valamint az ingatlan forgalmazással, kivitelezéssel és fejlesztéssel kapcsolatban, beleértve a nagy léptékű infrastrukturális és energia projekteket is.

Kiemelt szakterületek

Adatvédelem Bank és Finanszírozási jog Büntetőjog Civil szervezetek joga Energiajog EU jog Gyógyszerjog Információtechnológia (IT) Ingatlanjog Kereskedelmi jog / gazdasági jog M&A Munkajog Pereskedés és Vitarendezés Polgári eljárásjog Polgári jog Szabálysértési jog Szellemi Tulajdonjog (IP) Társasági jog Versenyjog
E-mail cím: recruiting.hungary@schoenherr.eu

Hosszú bemutatkozás

Az elmúlt 10 évben számos jelentős vállalatfelvásárlási, fúziókontroll vagy finanszírozási tranzakcióban nyújtottunk tanácsot az ügyfeleinknek. Különösen a technológiai innovációban igyekszünk élen járni, melytől azt várjuk, hogy a  know-how és a helyismeret terén meglévő versenyelőnyünket még hatékonyabban tudjuk az ügyfeleink szolgálatába állítani. Ügyfeleink számára a legfőbb előnyt abban nyújtjuk, hogy a nemzetközi tranzakciós tapasztalatokat képesek vagyunk vegyíteni a helyi sajátosságok ismeretével, hiszen a régiós lefedettségünknek köszönhetően valamennyi környező ország gazdasági és kulturális viszonyaival, valamint jogrendszerével és gyakorlati tapasztalatával rendelkezünk.  Jelenleg az indulást követő növekedési fázisban vagyunk, és terveink szerint az optimális létszámot 3-5 éven belül érjük majd el.

Véleményünk szerint ma a jogi szolgáltatói piacra több trend is hat. Egyrészt az ügyfelek részéről igény mutatkozik arra, hogy az ügyvéd ne csupán jogász-technikus legyen, hanem egyfajta üzleti tanácsadó, aki ismeri és érti a tranzakció menetét és miértjét, és annak megvalósítását a jogi tudásának mozgósításával segíti. Másrészt a technológiai innovációra is soha nem látott erőteljes igény mutatkozik. Harmadrészt az ügyvédi díjazás struktúrájában is jelentős változások vannak folyamatban. Mi mindhárom trendet igyekszünk követni.

 

Támogatott fejlődési lehetőségek:

  • külföldi jogi továbbképzések
  • legal drafting tréning anyanyelvi trénerrel
  • külföldi és hazai konferenciákon való részvétel
  • publikálási lehetőség szakmai folyóiratokban, hírlevelekben

 

Közösség és csapatépítés:

Évente egy kétnapos csapatépítést tartunk, de előfordulnak egyestés események is (legutóbb szabadulószobában voltunk). Emellett jellemzőek a spontán közös ebédek, illetve sörözéssel egybekötött közös vacsorák.

 

Társadalmi felelősségvállalás:

A kupakgyűjtés rendszeres az irodában, 2018-ban egy óvodában segítettünk a festésben (falak, játszótéri játékok, kerítés). A leselejtezett, de még jó állapotú IT eszközeinket iskoláknak adományozzuk.

2019-ben a Nagykovácsi mellett található Nagy-Szénás Tanösvény kültéri fabútorzatának rendbetételében működtünk közre. A leselejtezett, de még jó állapotú IT eszközeinket rendszeresen iskoláknak adományozzuk. 2022-ben az orosz-ukrán háború menekültjei részére kollégáink élelmiszert és egyéb adományokat gyűjtöttek. Irodánk nemzetközi segélyszervezeteken keresztül pénzadományokkal is segíti a háború sújtotta övezetek és a háború elől menekülők ellátását.

Rólunk címszavakban

Szakterületek

Adatvédelem Bank és Finanszírozási jog Büntetőjog Civil szervezetek joga Energiajog EU jog Gyógyszerjog Információtechnológia (IT) Ingatlanjog Kereskedelmi jog / gazdasági jog M&A Munkajog Pereskedés és Vitarendezés Polgári eljárásjog Polgári jog Szabálysértési jog Szellemi Tulajdonjog (IP) Társasági jog Versenyjog

Egyéb jellemzők

dinamikus fiatalos modern, felszerelt iroda igényes munkakörnyezet versenyképes jövedelem prémium juttatás cafeteria irodai mentorálás tréningek, továbbképzések neves ügyfelek céges telefon korlátlan kávéfogyasztás csapatépítők légkondi

Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda - Elérhetőségek

E-mail cím: recruiting.hungary@schoenherr.eu

Kapcsolatfelvétel a céggel