fbpx
A HR-ES SZEMPONTJAI – MIRE FIGYELJÜNK A MEGGYŐZŐ JELENTKEZÉSHEZ?
A HR-ES SZEMPONTJAI – MIRE FIGYELJÜNK A MEGGYŐZŐ JELENTKEZÉSHEZ?

Vajon mire figyel a HR-es? Mit keresnek az életrajzokban, mire kapják fel a fejüket egy interjún? És melyek az ügyvédi irodák, vállalatok és intézmények legfontosabb szempontjai, amelyek alapján a legjobb jelentkezőt kiválasztják?

Horváth Nikolett (Bird & Bird) és Világosi Nóra (IseeQ) beszélgetése az Arsboni Legal Festen.

Úton vagy éppen? Hallgasd meg podcast formában a beszélgetést, itt az oldalon, Apple Podcasten vagy spotify-on.

Tartalom:

Az időkódok új ablakban megnyitva működnek a Youtube-on

00:00 – Bemutatkozás

05:03 – Bevezetés: Mekkora szerepe van a Bird&Bird partnereinek a felvételben? Miért nem hirdetik meg az álláslehetőségeket az ISEEQ-nál? Mekkora szerepe van az idegennyelvtudásnak a felvétel során?

10:07 – Mire kell figyelni a HR-essel való felvételi beszélgetés során? Mi a helyzet az előre felvett interjúkkal?

15:50 – Mik a HR-esi javaslatok a jelentkezők megjelenését illetően? Milyen mondatoktól másznak a falra? Tippek az online interjúhoz.

22:40 – Mennyire szabad a jelentkezőknek kérdeznie, visszakérdeznie? Szokás feltenni trükkös vagy logikai kérdéseket? Mi az a plusz, ami miatt az utolsó körös interjún is sikeres a szereplés?

33:53 – Mire figyel a HR az önéletrajzok olvasása során? Mennyire számít, ha a jelentkezőnek van szakjogászi végzettsége? Fel kell tüntetni a soft skilleket? Számít a diploma minősítése?

44:00 – Olyasvalaki is eséllyel jelentkezhet az állásra, aki valamely objektív kritériumnak nem felel meg? Gyakori a background check? Tippek a motivációs levélhez.

54:50 – Érdemes korábbi munkáltató ajánlólevelét vagy hiteles linkedin ajánlást küldeni? Mennyi időt lehet kérni az ajánlat megfontolására? Mik a jó válaszok a „tipikus HR” kérdésekre?

1:04:49 – Igaz, hogy államigazgatásból nehezebb váltani az ügyvédi irodák és jogi osztályok felé? Gyakornoki pozíció esetén kizáró ok, ha valaki levelezős képzést végez?

1:07:40 – Van tere a bértárgyalásnak a magyar ügyvédi szférában? Mit tegyünk, ha az igényünk alatti ajánlatot kapunk? Továbbra is tabu a magánélet? Mi a helyzet, ha az ügyvéd és a HR-es eltérően értékeli a jelentkezőt?

1:14:30 – Végső tippek a sikeres felvételhez.

A videóban Horváth Nikolettel, a Bird & Bird Ügyvédi Iroda Office és HR managerével, Világosi Dórával, az ISeeQ non-tech keresésekre specializálódott csoportjának vezetőjével és Szintai Major Krisztinával, a KPMG HR-Business tanácsadójával beszélgettünk. Ha többet szeretnél tudni a három cégről, látogass el az alábbi oldalakra:

https://iseeq.co/

Bird & Bird


https://karrier.arsboni.hu/munkaltato/kpmg-2/

Tetszik, amit látsz? Gyere velünk

Kövess minket a Youtube-on!
Hallgass minket a Spotify-on!
Vagy az Apple Podcast-en keresztül!