fbpx

FIGYELEM!

Ez a 2020-as verseny oldala.

A 2021-es verseny oldalának megnézéséhez kattints a képre!

A technológiai forradalom és a digitalizáció a jog világára is hatással van. A jogászok munkája átalakul, új kihívásokra kell választ találnunk. Ha Téged is – akárcsak minket –  érdekel a jog és innováció világa, akkor most itt a lehetőség, hogy egy igazán innovatív versenyen méresd meg magad.

 

A verseny célja

A verseny célja, hogy az innovatív jogászi gondolkozást már a joghallgatók is elsajátíthassák, hiszen napjainkban a kreativitás, valamint az üzleti szemlélet legalább annyira fontos egy jogásznak, mint a jó retorikai képességek vagy a konfliktuskezelés. A gyakorlatiasság és a multidiszciplináris megközelítés szintén fontos lesz a verseny során, hiszen olyan problémákat kell majd megoldaniuk az indulóknak, amikre sokszor még jogi szabályozás sincs.

A verseny menete

1. forduló

Február 26-tól március 18-ig lehet kitölteni az online feleletválasztós tesztet.

2. forduló

Március 18. és április 8. között egy jogesetet kell otthon feldolgozni.

3. forduló

Először egy jogi problémát kell önállóan feldolgozni, majd a téma szakértőivel következik egy szakmai beszélgetés május 5-én a Baker McKenzie budapesti irodájában.

Nyeremények

Pénzjutalom

A verseny első helyezettje 150 ezer, a második 100 ezer, a harmadik helyezett pedig 50 ezer forint pénzjutalomban részesül.

Karrier lehetőség

A Baker McKenzie lehetőséget biztosít a legjobbaknak az irodánál gyakornokként való elhelyezkedésre.

További nyeremények a döntős hallgatóknak

a Wolters Kluwer Hungary felajánlásával

Jogtár

Ügyvéd Jogtár Prémium és HMJ hozzáférés a verseny idejétől egészen a 2020/2021. tanév végéig

Könyvutalvány

40.000 Ft értékben a WKHU gondozásában megjelent könyvekre, e-könyvekre

A tavalyi verseny

Milyen feladatokra lehet számítani a fordulókon? Milyen jogi problémák mentén folyt a tavalyi verseny? Milyen élmény volt az utolsó, szakmai fordulón való részvétel? Olvasd el a 2019-es verseny döntőjéről készült beszámolót.

A rendezőről

 

A Baker McKenzie a világ egyik legnagyobb ügyvédi irodája, közel 50 országban vannak jelen. Elkötelezettek az innováció és a technológiai fejlődés mellett, amit mi sem jelképez jobban, mint hogy Európa top 15 innovatív ügyvédi irodája közé tartoznak.

Támogatják az új generáció képzését is, az észak-írországi Ulster egyetemén például egy jogi innovációs laboratóriumot hoztak létre, hogy ezzel is segítsék a joghallgatókat a változó munkakörökben szükséges képességek elsajátításában.

A verseny partnerei, támogatói

Arsboni

Wolters Kluwer Hungary