FIGYELEM!

Ez a 2018-as verseny oldala.

A 2021-es verseny oldalának megnézéséhez kattints a képre!

A technológiai forradalom és a digitalizáció a jog világára is hatással van. A jogászok munkája átalakul, új kihívásokra kell választ találnunk. Ha Téged is – akárcsak minket –  érdekel a jog és innováció világa, akkor most itt a lehetőség, hogy egy igazán innovatív versenyen méresd meg magad.

A verseny célja

A verseny célja, hogy az innovatív jogászi gondolkozást már a joghallgatók is elsajátíthassák, hiszen napjainkban a kreativitás, valamint az üzleti szemlélet legalább annyira fontos egy jogásznak, mint a jó retorikai képességek vagy a konfliktuskezelés. A gyakorlatiasság és a multidiszciplináris megközelítés szintén fontos lesz a verseny során, hiszen olyan problémákat kell majd megoldaniuk az indulóknak, amikre sokszor még jogi szabályozás sincs.

A verseny menete

1. forduló

Február 12-től lehet kitölteni az online feleletválasztós tesztet.

2. forduló

Február 27. és március 18. között egy jogesetet kell otthon feldolgozni.

3. forduló

Először egy jogi problémát kell önállóan feldolgozni, majd a téma szakértőivel következik egy szakmai beszélgetés április 6-án a Baker budapesti irodájában.

Nyeremények

Háromnapos amszterdami út

A győztes egy városnézéssel egybekötött szakmai utat nyer, melynek célja, hogy bemutassa a Baker McKenzie nemzetközi karakterét, és a résztvevők egy tréning után csapatmunkában oldjanak meg egy komplex jogi problémát, majd prezentálják azt valódi ügyfeleknek és partnereknek.

Pénzjutalom

A verseny ezüstérmese 100.000 Ft, míg harmadik helyezettje 75.000 Ft pénznyereményben részesül.

Karrier lehetőség

A Baker McKenzie lehetőséget biztosít a legjobbaknak az irodánál való elhelyezkedésre.

A rendezőről

 
A Baker McKenzie a világ egyik legnagyobb ügyvédi irodája, közel 50 országban vannak jelen. Céljuk, hogy a technológiai forradalom hatásainak megfelelően reformálják meg a jogi szolgáltatásokat.

Támogatják az új generáció képzését is, az észak-írországi Ulster egyetemén például egy jogi innovációs laboratóriumot hoztak létre, hogy ezzel is segítsélák a joghallgatókat a változó munkakörökben szükséges képességek elsajátításában.

Arsboni + lawtech

Az Arsboni együttműködő partnerként segíti a versenyt, mert hiszünk benne, hogy a leendő jogászok új generációját már most érdemes megismertetni a jogi piac átalakulásával, és az ezzel járó megváltozott elvárásokkal és munkakörökkel.

A jog és innováció nem csak egy üres jelszó, hanem mentalitás számunkra. Tavaly megrendeztük az első Jog és Innováció Konferenciát, valamint decembertől kezdve minden hónapban megszervezzük Lawtech Meetupunkat, melyekre az ország leginnovatívabb előadóit hívjuk meg.