fbpx

ARSBONI TÖRTÉNETEK – LEGAL FEST 2020

ARSBONI TÖRTÉNETEK – LEGAL FEST 2020

Hallgasd meg olyan jogászok történeteit, akik feljutottak a csúcsra. Vendégeink elmesélik, hogyan váltak ügyvédi irodák partnerévé, területük elismert szakértőivé, nem utolsósorban pedig üzletemberekké. Fehérváry Ákossal a Baker McKenzie és Tóth Jánossal a Wolf Theiss partnerével beszélgetünk.

Úton vagy éppen? Hallgasd meg podcast formában a beszélgetést, itt az oldalon vagy spotify-on. 

Tartalom:

Az időkódók új ablakban megnyitva működnek a youtube-on

00:00 – Bevezetés

02:03 – Egyetemista évek, inspiráló oktatók

07:21 – Mit lett volna érdemes masképp csinálni hallgatóként? Mi volt hasznos a későbbiekben? Nyelvtanulás? Szakmai gyakorlat? Erasmus? Miről írjunk szakdolgozatot?

12:45 – Hogy találjuk meg a jogterület(ek)et, amivel érdemes hosszú távon foglalkoznunk? Milyen készségek szükségesek a legmagasabb szinten a jogi tudás mellett?

21:36 – Mennyire számít a nemzetközi ügyvédi irodai kiválasztásnál a diploma minősítése és a gyakornoki munkatapasztalat? Milyen más szempontok lényegesek?

29:57 – A pályakezdő évek kihívásai, nehézségei

38:27 – Emlékezetes, országos jelentőségű ügyek, legnagyobb kihívást jelentő projektek

46:06 – Hogy néz ki a hierarchia egy nemzetközi ügyvédi irodában? A (managing) partnerség a szakma csúcsa? Mikortól érhető ez el reálisan?

57:07 – Hogy őrizzük meg a lelkesedésünket a pályán? Hogy birkózzunk meg a kudarcokkal? Hogy érhető el, hogy minden nap motiváltan menjünk be dolgozni?

1:05:51 – A járványhelyzet mennyire alakította át a nemzetközi ügyvédi irodák mindennapjait?

1:09:41 – Az angol mellett fontos-e más nyelv ismerete? Miért hirdetnek meg a nemzetközi ügyvédi irodák kevesebb ügyvédi állást mint ügyvédjelöltit? Mennyire nehéz az átjárás a közigazgatás és a versenyszféra között?

1:15:51 – Miért éri meg a Baker McKenzie-ba és a Wolf Theissbe jelentkezni? Hogy néz ki egy új munkatárs első 90 napja, mire érdemes figyelni ebben az időszakban? Tanácsok a “mai fitaloknak.”

A beszélgetés szponzorai a Baker McKenzie és a Wolf Theiss voltak. Ha szeretnétek bővebben is megismerni őket, látogassatok el a karrier profiljukra:

https://karrier.arsboni.hu/munkaltato/baker-mckenzie-2/

https://karrier.arsboni.hu/munkaltato/wolf-theiss-budapest/

Tetszik, amit látsz? Gyere velünk

Kövess minket a Youtube-on!
Hallgass minket a Spotify-on!
Vagy az Apple Podcast-en keresztül!

Jöhet még? Tavaszi Legal Festünkön több tucat új témával és előadóval várunk!